Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi, lovitură neașteptată pentru Sebastian Ghiță

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam Sebastian Ghita

Curtea de Conturi merge pe urmele banilor lui Sebastian Ghiță, iar inspectorii au constatat că Primăria Ploieşti a finanţat ilegal echipa de baschet Asesoft, a lui Sebastian Ghiţă, cu aproape 500 de mii de euro. Inspectorii au pornit pe urmele banilor şi au descoperit modul în care funcţiona reţeaua de interese construită de controversatul om de afaceri.

Citește și: Sorina Matei CUTREMURĂ SRI: dezvăluri incendiare despre purtătorul de cuvânt, Ovidiu Marincea

Citește și: Război TOTAL între DNA și SRI: Care este noua miză

Citește și: Trump și Clinton aproape umăr la umăr pe ultimă sută de metri/SONDAJ Fox News

Citește și: Asta ar fi BOMBA ANULUI: Nou dosar la DNA pe numele lui Ponta, consilierul lui Obama e implicat

În nota de constatare a Curţii de Conturi se arată traseul sumei de aproape 500.000 de euro, de la Primăria Ploieşti până în conturile clubului Asesoft. Managerul echipei este Alexandru Iacobescu, omul de încredere al deputatului Sebastian Ghiţă, informează Hotnews.

Curtea de Conturi arată că, în perioada 2014-2015, Club Sportiv Municipal a făcut plăţi ilegale de aproape 2,2 milioane de lei către Asociaţia Sportivă Basket Club Asesoft. La rândul său, aceasta din urmă avea încheiat un parteneriat de colaborare cu echipa de baschet Club Sportiv Universitar Ploieşti, prin care se obliga să o susţină financiar. Concret, echipa CSU Ploieşti participa la competiţii sub denumirea de CSU Asesoft şi era finanţată de Asociaţia Sportivă, cu banii primiţi de la Primăria Ploieşti.

Tot Hotnews mai arată că Primăria a suplimentat veniturile pentru a finanţa Asociaţia Sportivă Basket Club Asesoft, în iunie 2012, imediat după ce social-democratul Iulian Bădescu, susţinut din plin de Sebastian Ghiţă în campania electorală, a câştigat mandatul de primar.

Edilul a şi fost arestat, în martie 2015, şi trimis în judecată de procurorii DNA tocmai pentru că a acordat această finanţare.

Asesoft a primit bani de la Primăria Ploieşti şi în primul an de mandat al lui Bădescu. Astfel, Curtea de Conturi a constatat că instituţia edilitară a finanţat ilegal clubul de baschet al apropiatului lui Sebastian Ghiţă cu aproape 850.000 de euro.

Şi Alexandru Iacobescu, managerul echipei Asesoft, este cercetat de DNA pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. De această dată în calitate de director al unui post de televiziune controlat tot de deputatul Sebastian Ghiţă.

De altfel, pe cei doi prieteni îi mai leagă o controversă: cel mai mare împrumut între două persoane private. În declaraţia de avere a lui Sebastian Ghiţă apare că deputatul l-a împrumutat pe Alexandru Iacobescu cu 90 de milioane de euro şi 4 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.