Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi taie în carne vie: Prejudicii de peste 70 de milioane de lei depistate la un minister

curteadeconturi.ro
curtea de conturi

În perioada 2009-2014, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a realizat din fonduri de la bugetul de stat un proiect ineficient denumit „e-România 2”, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 52,058 milioane lei, arată raportul Curții de Conturi pe anul 2017, potrivit Mediafax.

De asemenea, în perioada 2009-2011, MCSI a realizat din fonduri de la bugetul de stat, în cuantum de 14,580 milioane lei, un proiect denumit „SUPERCOMPUTING”, abandonat imediat după efectuarea achiziției, cu consecința prejudicierii bugetului de stat.

Totodată, în perioada 2008-2010, MCSI a utilizat fonduri de la bugetul de stat în sumă de 232.000 lei pentru achiziționarea a două studii. Acestea nu au fost utilizate conform scopului stabilit prin documentele prin care a fost fundamentată necesitatea lor, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu sumele suportate pentru achiziționarea lor.

Din verificările efectuate asupra unui număr de nouă studii și proiecte justificate de MCSI ca fiind utilizate pentru fundamentarea Strategiei eRomânia, pentru care MCSI a achitat suma de 8,980 milioane lei, s-a constatat că cinci dintre acestea nu au fost utilizate pentru scopul susținut în momentul fundamentării achiziției, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 6,730 milioane lei.

MCSI a alocat și plătit din fonduri bugetare suma de 4,650 milioane lei pentru achiziția de servicii de consultanță a 15 documentații reprezentând „Servicii de consultanță în vederea pregătirii documentației suport la cereri de finanțare prin accesarea fondurilor structurale” pentru proiectele: „e-Guvernare”, „e-Urgențe”, „e-Fraudă”, „eRomânia”, „e-Turism”, „e-Cultura”, „e-Justiție”, „e-Asociativ”, „e-Participare”, „e-Sănătate”, „e-Educație”, „eAdministrație”, „e-Tax”, „Platforma de e-Educație pentru școlile primare din mediul rural” și „Portalul pentru asigurarea dezvoltării de proiecte în administrația publică”. S-a constatat că MCSI nu a realizat obiectivul pentru care a achiziționat documentațiile prezentate mai sus, respectiv nu a derulat și implementat proiecte prin accesarea sumei de 213,879 milioane lei din fondurile structurale nerambursabile, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 4,650 milioane lei, aferentă achizițiilor realizate.

Ministerul a depus contestanție, aceasta fiind respinsă de Comisia de soluționare a contestațiilor și au formulat cerere în instanță, care se află în curs de soluționare, precizează raportul.

Citește și: Decizie de ULTIM MOMENT - Liviu Dragnea le-a cerut medicilor să NU îl opereze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.