Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Justiţie a UE condamnă Ungaria pentru că a încălcat dreptul la azil prin crearea de 'zone de tranzit'

RomâniaTV.net
CJUE

Ungaria a fost condamnată joi de justiţia europeană pentru că a încălcat dreptul la azil prin crearea de "zone de tranzit", o nouă sancţiune împotriva politicii controversate privind migraţia a premierului ungar Viktor Orban, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Curtea de Justiţie a UE (CJUE) consideră că "limitarea accesului la procedura de protecţie internaţională, reţinerea ilegală a celor care solicită această protecţie în zonele de tranzit, precum şi trimiterea într-o zonă de frontieră a cetăţenilor din ţări terţe aflaţi în şedere ilegală, fără respectarea garanţiilor în legătură cu procedura de expulzare, constituie încălcări ale legislaţiei Uniunii", conform unui comunicat de presă.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Klaus Iohannis a CONVOCAT ședință la Cotroceni: Arafat, Tătaru și Gheorghiță, CHEMAȚI la discuții

CJUE a cerut în mai eliberarea solicitanţilor de azil care se află în tabere din acest zone de tranzit la frontiera cu Serbia, considerând că ei erau reţinuţi fără motiv valabil. Solicitarea a determinat Ungaria să elibereze aceste tabere controversate.

"Zonele de tranzit" Roske şi Tompa au fost create după ce Ungaria a ridicat garduri de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi Croaţia în 2015, în timpul crizei migraţiei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.