Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Federală a decis că guvernul german poate stoca adresele IP

ciocanel judecator

Curtea Federală a Germaniei a decis marţi că site-urile administrate de guvern au dreptul de a stoca adresele de internet ale utilizatorilor, dar trebuie să motiveze necesitatea acestei măsuri pentru protecţia împotriva atacurilor cibernetice, transmite Reuters. Proprietarii de site-uri stochează în mod obişnuit adresele IP (Internet Protocol) ale utilizatorilor, ce pot fi folosite pentru localizarea computerelor acestora, astfel încât, în cazul unui atac cibernetic, anchetatorii să poartă folosi acest date pentru a-l identifica pe autor.

Curtea Federală a retrimis la o instanţă inferioară din Berlin plângerea lui Patrick Breyer, membru al Partidului Piraţilor, care încercase să stopeze practica guvernului de a înregistra şi stoca adresa de internet a computerului său atunci când vizita pagini guvernamentale. Atât Breyer, cât şi guvernul german au făcut recurs la o decizie anterioară a instanţei din Berlin, potrivit căreia stocarea adreselor IP este posibilă doar în condiţii excepţionale. Instanţa berlineză a deferit cazul Curţii Federale, care a subliniat importanţa efectului de descurajare a infracţiunilor al deciziei sale, conform Agerpres.

Tribunalul de la Berlin trebuie acum să hotărască dacă păstrarea datelor este necesară şi proporţională din punctul de vedere al echilibrului între securitate şi dreptul la viaţă privată. În luna octombrie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins plângerea lui Breyer, precizând că proprietarii de site-uri sunt liberi să stocheze adresele de internet ale utilizatorilor pentru a preveni atacurile cibernetice. Legi adoptate anul trecut în Marea Britanie şi în Franţa acordă poliţiilor din aceste state puteri sporite de a le cere furnizorilor de servicii de internet, inclusiv internet cafe-urilor, să păstreze adresele site-urilor vizitate de utilizatori, timpul petrecut de aceştia şi detalii ale computerelor fiecărui utilizator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.