Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a SUA A RESPINS extinderea drepturilor religioase ale angajaţilor

religie

Drepturile religioase ale angajaţilor din Statele Unite nu vor fi extinse printr-o sentinţă a Curţii Supreme: cea mai înaltă instanţă americană a respins luni recursurile în două procese pe această temă, transmite Reuters.

Judecătorii au refuzat audierea recursurilor făcute de doi reclamanţi - un martor al lui Iehova din statul Tennessee şi un adventist de ziua a şaptea din Florida; doar doi din cei nouă magistraţi, conservatorii Neil Gorsuch şi Samuel Alito, au exprimat o opinie separată în primul dosar, apreciind că era admisibil, scrie Agerpres.ro.

Instanţele inferioare respinseseră acuzaţiile reclamanţilor privind discriminarea ilegală pe criterii religioase. Ei şi-au acuzat angajatorii că încalcă o lege federală împotriva discriminării. Aceştia au obţinut însă câştig de cauză, reţinându-se în sentinţe că le-ar fi fost excesiv de dificil să îndeplinească cerinţele angajaţilor, adică programe de lucru care să permită respectarea obligaţiilor religioase.

Miza proceselor, până la Curtea Supremă, era Titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964, care interzice discriminarea la locul de muncă şi din motive religioase, nu doar pe baza rasei, sexului sau originii etnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.