Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă din India a interzis comerţul cu artificii în timpul sărbătorii Diwali

artificii

Curtea Supremă din India a interzis luni comerţul cu artificii în timpul sărbătorii Diwali în capitala ţării, New Delhi, şi în zonele limitrofe, în special în National Capital Region (NCR), până pe 31 octombrie, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

În urma interdicţiei, artificiile nu vor mai putea fi comercializate în capitala indiană în timpul Diwali, tradiţionalul festival hindus al luminilor. 

Reprezentanţii Curţii Supreme au spus că doresc să analizeze diferenţele ce apar în privinţa calităţii aerului. 

În fiecare an, lampioanele şi focurile de artificii aprinse în timpul Diwali (Festivalul Luminilor) lasă în urma lor un miros greu şi determină o scădere a calităţii aerului până la un nivel "periculos de sever" în New Delhi şi regiunile limitrofe. 

Smogul pune stăpânire pe întreaga regiune şi cauzează probleme respiratorii şi insuficienţă pulmonară, afectând în acelaşi timp foarte grav şi vizibilitatea. 

Anul trecut, oficialii indieni au spus că particulele în suspensie (PM 10), considerate periculoase pentru sănătate, au ajuns la o concentraţie de 999 de micrograme per metru cub, depăşind de aproape 10 ori limita maxim admisă (100 micrograme per metru cub). 

În India, organizarea unor focuri de artificii în timpul festivalurilor reprezintă o celebrare, iar familiile cheltuiesc sume importante cumpărând artificii în timpul căsătoriilor şi cu ocazia sărbătorii Diwali. 

New Delhi este considerat cel mai poluat oraş din lume. Anul trecut, reprezentanţii Curţii Supreme din New Delhi au spus că întregul oraş este "o cameră de gazare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.