Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUŢITARUL de la Turnul Eiffel a fost internat într-un spital de boli mintale

reuters
politie franta

Tânărul reţinut sâmbătă de autorităţile franceze după ce a scos un cuţit şi a strigat "Allah Akbar" la un punct de securitate de la Turnul Eiffel a fost eliberat, dar numai pentru a fi internat într-un spital de psihiatrie, iar în acelaşi timp a fost lansată o anchetă privind posibil act terorist, a indicat luni parchetul din Paris citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Expertul care l-a examinat pe tânărul de 19 ani a conchis că acesta suferă de probleme mintale, iar justiţia a decis ca acesta să fie internat la acelaşi centru unde a mai fost tratat înainte de incident, la Beaumont-sur-Oise, în afara capitalei franceze.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic într-o staţiune foarte apreciată de turiştii români - FOTO

La 27 iulie, medicii care îl tratau pe tânărul originar din Mauritania i-au prelungit cu şase luni internarea, dar acesta a obţinut permisiunea de a petrece un timp cu familia, prilej cu care a generat incidentul de la Turnul Eiffel, care nu s-a soldat cu victime, însă a determinat evacuarea temporară a importantului obiectiv turistic parizian.

Parchetul a deschis o anchetă pentru "tentativă de asasinat asupra unei persoane cu autoritate publică în legătură cu o organizaţie teroristă" şi pentru "asociere în scopuri teroriste" şi a fost cerut un nou examen psihiatric, pentru a confirma concluziile preliminare.

Potrivit media franceze, suspectul a recunoscut în faţa poliţiei că avea în plan să comită un atentat asupra unui militar şi că se afla în contact cu gruparea jihadistă Statul Islamic.

Tatăl tânărului a dat asigurări pe postul BFM TV că fiul său nu este terorist, dar în ultimele luni accesele sale de furie erau însoţite de expresii de inspiraţie jihadistă. El a mai menţionat că în weekend tânărul se supărase că familia a refuzat să-i cumpere un smartphone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.