Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de 6,6 grade în Filipine - Până în prezent nu s-au raportat răniţi

facebook.com
cutremur seism

Un seism cu magnitudinea 6,6 a lovit marţi insula Mindanao, din sudul arhipelagului Filipine, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), iar autorităţile locale se tem că se vor înregistra pagube, informează AFP potrivit Agerpres

USGS a evaluat iniţial magnitudinea seismului la 6,8. Potrivit sursei citate nu există risc de tsunami.

Conform Reuters, care citează Centrul seismologic mediteraneean european (EMSC), seismul a avut magnitudinea 6,7 şi s-a produs la 58 km sud-vest de Davao.

Xinhua scrie, pe de altă parte, citând Institutul filipinez de vulcanologie, că seismul, care s-a produs la ora locală 09:04, la o adâncime de 8 km, a avut magnitudinea 6,4.

Epicentrul seismului s-a aflat în acelaşi sector ca al unui seism cu magnitudinea 6,4 care s-a soldat cu şapte morţi în urmă cu nici două săptămâni, potrivit USGS.

Autorităţile filipineze au anunţat că se tem că seismul a provocat pagube. Până în prezent nu s-au raportat însă răniţi.

DPA relatează că seismul a zguduit clădirile şi a făcut numeroşi oameni să se grăbească să iasă din birouri, şcoli şi spitale, potrivit mai multor înregistrări video difuzate pe social media.

Primarul din Tulunan, Reuel Limbungan, a spus că a cerut ca orele de curs şi activităţile profesionale să fie suspendate pentru a le permite inginerilor să verifice clădirile.

"Toţi pacienţii din spitale ar trebui de asemenea să fie mutaţi în exterior pentru moment", a declarat el pentru postul de radio DZMM din Manila.

Filipine se află pe "centura de foc" a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvent cutremure de pământ şi o importantă activitate vulcanică.

Seismul cu cel mai grav bilanţ din arhipelag a avut loc în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000 potrivit unor estimări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.