Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur extrem de puternic in Nepal/ update

cutremur seismograf

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunţat Institutul geologic al SUA, relatează Xinhua, Reuters şi DPA.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, şi a fost simţit şi în India, Bangladesh şi Malaezia, transmit agenţiile de ştiri. 

Potrivit Reuters şi Xinhua, mai multe persoane au fost rănite în capitala nepaleză Kathmandu şi o persoană a decedat fiind lovită de o statuie care a căzut. 

Există temeri că numărul celor răniţi sau decedaţi ar putea evolua în următoarele ore, transmite Xinhua. 

'Acesta este un cutremur din categoria celor puternice', a declarat Mohammad Shah Alam, directorul adjunct al departamentului meteorologic din Bangladesh, citat de DPA. 

Oamenii au ieşit din locuinţe în New Delhi şi se află pe străzi, iar unii dintre aceştia se îndreaptă spre spitale, transmite televiziunea indiană NDTV, transmit Reuters şi DPA. 

Potrivit unor martori, numeroase clădiri din capitala Kathmandu au fost afectate, dar şi din oraşe mai îndepărtate din nordul Indiei, precum New Delhi, Kolkata sau Gauharti Patna, relatează Xinhua şi Reuters. 

Un ofiţer de poliţie din statul indian Bihar a declarat că liniile telefonice au fost inundate de apeluri de la oameni din toate zonele populate, pentru moment nu se cunosc date despre pagubele înregistrate, scrie Reuters. 

Potrivit corespondentului Reuters la Kathmandu mai multe clădiri şi pereţii multor locuinţe s-au prăbuşit.

În New Delhi cutremurul a durat timp de un minut sau poate chiar puţin peste un minut, transmit televiziunea indiană NDTV şi agenţia DPA

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.