Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în fotbalul mondial: Un fost STELIST s-a DOPAT, alături de nume mari ale fotbalului

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Argentinienii Carlos Tevez și Gabriel Heinze și olandezul Dirk Kuyt sunt printre fotbaliștii care ar fi beneficiat de excepții pentru uz terapeutic în timpul Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud, potrivit informațiilor publicate de grupul rus de hackeri cunoscut drept ''Fancy Bears'', scrie BBC.

Tevez, Heinze și Kuyt, dintre care ultimii doi au agățat ghetele în cui, se numără printre cei 25 de jucători care au beneficiat de excepții pentru uz terapeutic în timpul Mondialului 2010.

Citește și: Știați? Cât câștigă un model de videochat în România, la un program normal de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână

Printre acești 25 de jucători se află și atacantul grec Pantelis Kapetanos, legitimat atunci la Steaua București.

Alte nume importante aflate pe această listă sunt argentinienii Diego Milito și Juan Veron, italienii Vincenzo Iaquinta și Mauro Camoranesi sau germanul Mario Gomez.

Citește și: O fostă vedetă a Antenei 1 face declarații șocante! Ce job ar fi dispusă să încerce

Excepțiile pentru uz terapeutic ale sportivilor sunt emise de federațiile sportive și organizațiile naționale antidoping, pentru a permite unor sportivi să utilizeze anumite substanțe interzise pentru nevoi medicale certificate.

Potrivit documentelor publicate de grupul rus de hackeri, 160 de fotbaliști au fost depistați pozitiv la controale antidoping în anul 2015. Patru dintre aceste cazuri au fost înregistrate de Agenția britanică antidoping (UKAD). Trei jucători au fost depistați pozitiv la cocaină, iar unul la ecstasy.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Care va fi soarta pensiilor speciale

Este pentru prima oară când "Fancy Bears" publică detalii despre fotbal. Până acum, acest grup de hackeri a accesat informații confidențiale legate de datele medicale ale reprezentanților altor sporturi. Pe 13 septembrie anul trecut, "Fancy Bears" au accesat baza de date a Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) și au publicat apoi pe internet documente medicale confidențiale ale mai multor sportivi de talie mondială care au beneficiat de TUE.

În aprilie, Federația Internațională de Atletism (IAAF) a anunțat că a fost ținta unui atac din partea acestei grupări de hackeri.

Citește și: EXCLUSIV! Premierul Tudose plănuiește debarcarea unui ministru important – ce s-a întâmplat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.