Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Justiţie: Cea mai mare instanţă din ţară şi-a suspendat activitatea în semn de protest/ UPDATE

portal.just.ro
tribunalul bucuresti

Judecătorii și personalul auxiliar de la Tribunalul București au suspendat activitatea instanței, miercuri, în semn de protest față de inițiativa parlamentarilor de a abroga pensiile de serviciu ale magistraților, ei subliniind că pensiile lor sunt bazate pe contributivitate.

În fața instaneței se află majoritatea angajaților de la Tribunalul Municipiului București (TMB), ei fiind nemulțumiți de proiectul de lege al PNL, discutat miercuri, care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

„Judecătorii Tribunalului București își manifestă dezacordul total față de modul în care Puterea Legislativă și cea Executivă înțeleg să trateze puterea judecătorească. Noi vrem să arătăm că puterea judecătorească este una dintre cele trei puteri ale statului și trebuie să fim respectați. Modul în care s-a propagat în spațiul public mesajul că suntem cei care beneficiem de pensii speciale este un mesaj profund greșit. Judecătorii nu beneficiază de pensii speciale, judecătorii beneficiază de pensii de serviciu care sunt bazate pe contributivitate. Nimeni nu ne-a întrebat câte zile și câte nopți ni le-am lăsat în această instanță, cât timp liber am sacrificat din weekenduri și din zilele noastre de concediu pentru ca activitatea să se desfășoare în mod corespunzător. Tocmai pentru că suntem atât de nemulțumiți am decis astăzi suspendarea activității pe timp nedeterminat, până când celelalte puteri ale statului vor înțelege acest lucru”, a explicat președintele Tribunalului, judecătoarea Laura Radu, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, activitatea instanței este blocată.

UPDATE: După amânarea votului pe legea de eliminare a pensiilor de serviciu, preşedintele Tribunalului Bucureşti a anunţat că instanţa îşi va relua activitatea.

Tot miercuri, și peste 6.000 de grefieri au ieșit în stradă, la nivel național, din cauza aceliași inițiative de abrogare a pensiilor.

Consiliului Superior al Magistraturii, instanța supremă, dar și asociațiile de judecători și procurori au criticat inițiativa de arbogare a pensiilor de serviciu ce vizează această categroie profesională.

Camera Deputaților are pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Camera Deputaților este for decizional pe proiectul de lege.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport favorabil de adoptare a acestei propuneri legislative, cu amendamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.