Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Justiţie: O importantă instanţă anunţă că va judeca doar cauzele urgente, ca protest faţă de modificarea sporurilor şi a pensiilor

BN breaking news justitie

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeş a decis joi, 19 decembrie, să protesteze faţă de diminuarea sporurilor şi faţă de posibila eliminare a pensiilor de serviciu. În acest sens, magistraţii anunţă că din data de 23 decembrie vor judeca doar cauzele urgente.

"La data de 19.12.2019 a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. (1) coroborat cu art. 16 alin. c) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin HCSM nr. 1375/2015, având ca ordine zi:

I. Exprimarea unui punct de vedere de către magistraţii Tribunalului Argeș, în cadrul Adunării Generale, cu privire la adoptarea unei forme de protest pentru apărarea statutului judecătorului, în raport de proiectul de act normativ ce vizează abrogarea pensiilor de serviciu;

II. Asigurarea stabilităţii financiare a magistraţilor, prin menţinerea în plată a cuantumului tuturor sporurilor acordate;

Prin Hotărârea nr. 4/19.12.2019, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a hotărât următoarele:

Începând cu data de 23 decembrie 2019 până la data 17 ianuarie 2020, insclusiv, se adoptă următoare formă de protest:

Toate secţiile Tribunalului Argeș vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Secţia penala: cauze cu părţi în stare de detenție, cauze cu minori, cauze în care inculpaţii sunt sub imperiul unei masuri preventive sau masuri de siguranţă, cauzele de competenta judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele 6 luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale.

Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţă preşedinţială, cauzele care se judeca de completele specializate de minori fond, masuri de protecţie, plasamente şi adopţii.

Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar", se arată într-un comunicat al Tribunalului Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.