Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în PNL: Unul dintre cei mai cunoscuţi primari nu trece testul de integritate

primar

Cele 10 criterii de integritate anunţate de PNL ar urma să fie adoptate în şedinţa conducerii formaţiunii din 11 decembrie. Dacă unele criterii nu vor fi eliminate sau reformulate, mulţi dintre actualii aleşi liberali vor fi scoşi din joc. Este şi cazul primarului Timişoarei, Nicolae Robu (vicepreşedinte PNL).

Robu "cade" la punctul 7 din decalogul integrităţii liberale: „Să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărâri definitive.” Edilul a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în iunie 2014, în urma unor afirmaţii făcute pe Facebook, cu referire la ţigani. Robu a contestat amenda, dar a pierdut la Curtea de Apel Timişoara în ianuarie 2015.

Vezi şi: Reguli draconice la PNL: Cele 10 criterii de integritate pentru candidaţii din 2016

În ciuda sentinţei definitive, Nicolae Robu consideră că punctul 7 al listei cu criterii de integritate nu i se aplică pentru că „altul este spiritul, fiind vorba de procese pe această temă deschise în urma unor plângeri penale”. Preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional, Nicolae Robu a spus că punctul 7 va fi reformulat.

„Textul în ansamblu va fi reformulat pentru a nu rămâne loc de controverse pe interpretări. Nimeni nu a avut în vedere afirmaţii ironice, în mod clar nefăcute la adresa unei categorii etnice, ci la adresa unor indivizi, pentru năravurile lor, nu pentru etnie”, a precizat Robu pentru „Adevărul”. „Ar fi culmea culmilor ca eu să nu fiu agreat ca şi candidat al PNL pe motiv că m-am luat de câţiva ţigani, şi nu etnie, în ansamblul lor şi i-am ironizat în privinţa contribuţiilor lor la bugetul de stat care sunt mult mai mici decât averile pe care le au. Dacă o astfel de atitudine sarcastică câtorva indivizi, nu a etniei în ansamblul ei, ce să mai discutăm. Nu am nicio nelinişte”, a mai spus Robu.

Cel mai probabil, punctul 7 din decalogul de integritate al PNL va fi modificat. Alina Gorghiu l-a anunţat deja pe Nicolae Robu printre primarii care vor candida sigur pentru un nou mandat.

Vezi şi: Criteriile de integritate PNL, intre redundanta si portite de scapare

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.