Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în Sistem: se schimbă total sistemul de salarizare. Bugetarii vor primi sume variabile și se elimină sporurile

Guvern

Guvernul lucrează intens la noua Lege a salarizării din sistemul bugetar, iar conform surselor guvernamentale apropiate chestiunii se ia în calcul o adevărată revoluție. Salariile bugetarilor vor avea două componente: una fixă și una variabilă, care va depinde de indicatori de performanță.

Conform surselor noastre, salariilor bugetarilor care lucrează în același domeniu nu vor mai fi la fel, ba chiar vor fi radical diferite.

Fiecare salariu va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă. Partea variabilă va fi în funcție de performanța fiecăruia la locul de muncă.

Sporurile existente în prezent vor dispărea aproape în totalitate, iar dacă vor exista, vor scădea și vor fi acordate numai pentru situații excepționale.

”Sporul va urma ocupația și nu persoana”, este filosofia din spatele noii Legi a salarizării.

Cele mai multe dintre sporurile actuale, fie că este vorba despre cele de condiții speciale de muncă, sau cele de periculozitate, cât și altele, vor reduse și se vor regăsi în salariul de bază.

Deja specialistii Mininisterului Muncii lucreaza la noua legea a salarizarii, dar legea va fi gata abia anul viitor și ar urma să fie aplicată din 2025.

Este analizata si posibilitatea ca pentru magistrati, spre exemplu, sa existe o lege speciala a salarizarii si sa nu mai fie legati de celelalte categorii de bugetari.

Ciolacu a aruncat deja buzduganul

Detalii despre noua lege a salarizării au fost oferite de către premierul Marcel Ciolacu. Chiar dacă în discursul său s-a referit la profesori, mesajul a fost pentru întreg sistemul bugetar.

”Nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și... performanța. Profesorii care muncesc, care își fac corect meseria, trebuie și vor fi răsplătiți”, încheie Ciolacu.

Și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat noua Lege a salarizării.

”Îmi doresc o consultare reală în urma căreia să avem o lege echitabilă, corectă şi care să recompenseze munca şi performanţa, să stimuleze competitivitatea şi să diminueze discrepanţele întâlnite până acum", a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.