Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în sistemul bancar: măsura care va schimba radical peisajul în toată Europa

communicationstoday.co.in
banci bank

Banca Centrală Europeană (BCE) va cere băncilor să furnizeze date săptămânale referitoare la lichidităţi, din septembrie, astfel încât să poată efectua verificări mai frecvente asupra capacităţii lor de a evita potenţiale şocuri, pe măsură ce ratele dobânzilor cresc, a declarat directorul pentru supraveghere al BCE, transmite Reuters, informează News.ro.

Într-un interviu publicat sâmbătă de Milano Finanza, Andrea Enria a spus că băncile europene sunt mai puternice decât înainte, dar că pieţele financiare sunt încă într-o ”fază delicată” din cauza războiului din Ucraina, a inflaţiei mai mari şi a ratelor dobânzilor în creştere rapidă.

Toţi aceşti factori pot creşte riscurile de lichiditate şi finanţare, a spus Enria, adăugând că BCE va fi foarte concentrată pe acest lucru în testele de stres şi alte procese de supraveghere aflate în curs.

”Am decis să trimitem băncilor, începând cu luna septembrie, o solicitare de informaţii săptămânale, pentru a avea date mai proaspete, care să ne permită să monitorizăm mai bine evoluţia lichidităţii”, a spus Enria.

În prezent, băncilor li se cere să furnizeze lunar BCE informaţii

Rezultatele testelor de criză ale băncilor vor fi dezvăluite în următoarele zile, iar Enria a spus că vor arăta că băncile europene se pot confrunta cu o potenţială criză financiară de pe o bază mai puternică, cu niveluri de capital mai ridicate şi active mai solide şi mai fiabile.

Întrebată dacă în Italia este nevoie de un al treilea mare grup bancar în afară de UniCredit şi Intesa Sanpaolo, Enria a spus că există o marjă de consolidare, ca şi în alte state membre europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.