Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în tenis! Numărul 1 mondial a fost prins DOPAT și dă vina pe consumul de carne: 'Sunt sigur că acest lucru a generat rezultatele testului'

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Jucătorul columbian de tenis Robert Farah, numărul 1 mondial la dublu alături de compatriotul său Juan Sebastian Cabal, a fost depistat pozitiv şi nu va participa la Australian Open.

"Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) m-a informat de prezenţa substanţei boldenon (un anabolizant) la un test din 17 octombrie 2019 la Cali", a anunţat Farah, informează news.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi ‘cinstește’ pe traseiști cu funcții! Numire discutabilă

Jucătorul de 32 de ani, câştigător alături de Juan Sebastian Cabal în 2019 la Wimbledon şi US Open, a atribuit acest test pozitiv consumului de carne columbiană contaminată cu această substanţă, folosită adeseori pentru stimularea creşterii, dar interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

"Sunt sigur că acest lucru a generat rezultatele testului", a declarat Farah, care a fost controlat negativ la Shanghai cu două săptămâni înainte, dar şi la celelalte 15 controale inopinate din 2019.

Citește și: Detalii despre situația financiară a Cristinei Țopescu- Cât câștiga și ce afaceri avea

În 2018, Comitetul Olimpic Columbian (COC) i-a prevenit pe sportivii de elită în legătură cu prezenţa boldenonului în carnea de vită din Columbia. Substanţa este vândută la liber în Columbia prin ordonanţă veterinară şi, potrivit unui studiu al Institutului agricol columbian, este depistat într-un eşantion de vită din patru.

Robert Farah a fost suspendat provizoriu şi riscă o suspendare de până la patru ani.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul

Anunţul a survenit în aceeaşi zi cu cu cel al suspendării tenismanului chilian Nicolas Jarry, aflat pe locul 78 în lume la simplu, tot după un test pozitiv la un anabolizant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.