Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur politic în America de Sud - 'Trump al Argentinei' a reușit să intre în 2 al prezidențialelor

newsclick.in
javier milei

Ministrul Economiei, Sergio Massa, şi economistul ultraliberal "antisistem" Javier Milei au obţinut cele mai bune rezultate în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Argentina, potrivit rezultatelor oficiale parţiale. Cei doi se vor înfrunta în turul al doilea, la 19 noiembrie, relatează AFP și news.ro.

Sergio Massa, în vârstă de 51 de ani, candidatul blocului guvernamental de centru-stânga, a depăşit handicapul inflaţiei record şi s-a clasat pe primul loc cu 35,9% din voturi.

El l-a devansat pe Javier Milei, în vârstă de 53 de ani, care a obţinut 30,5% din voturi şi a confirmat pătrunderea sa de la debutul pe scena politică în urmă cu doi ani, potrivit datelor publicate de autoritatea electorală, după numărarea a 76% din voturi.

UPDATE - Cu peste 95% din buletinele de vot numărate, se confirmă turul al doilea între kirchneristul Sergio Massa (36,48%) și libertarienul Javier Milei (30,09%).

Candidata alianţei de opoziţie (centru-dreapta), Patricia Bullrich, fost ministru al securităţii şi protejată a fostului preşedinte liberal Mauricio Macri (2015-2019), a obţinut 23,6% din voturi.

Argentinienii au votat într-un climat de incertitudine şi de anxietate, cum rar s-a mai văzut de la revenirea democraţiei în urmă cu 40 de ani, pe fondul unei datorii cronice şi al unei inflaţii care este acum printre cele mai ridicate din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.