Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Japonia

news.ro
cutremur japonia

O mișcare seismică puternică, cu o magnitudine de 6, 1 a avut loc joi în estul arhipelagului japonez, la 24 de ore de cutremurul care a zguduit Taiwanul, conform informațiilor furnizate de US Geological Survey.

Centrul cutremurului puternic se află în apropiere de Fukushima.

Nu s-a emis nicio avertizare de tsunami, conform declarațiilor agenției meteo japoneze. Centrul cutremurului a fost identificat în largul coastelor japoneze, la aproximativ 80 de kilometri de Minamisōma, în prefectura Fukushima.

Evenimentul seismic a fost înregistrat la ora 12.16 și a fost precedat cu o oră mai devreme de un seism de magnitudine 4,4. Sursele media locale nu au menționat pagube imediate sau pierderi de vieți omenești.

Un seism devastator a avut loc și în Taiwan

Cutremurul, resimțit și în Tokyo, a survenit la o zi după un alt seism devastator în apropierea Taiwanului, care a cauzat decesul a nouă persoane și rănirea a peste 1.000 de oameni pe insulă, precum și importante daune materiale.

Un cutremur major, cu o magnitudine de 7,7, a avut loc miercuri dimineața, pe 3 aprilie, în estul Taiwanului, marcând cel mai puternic seism înregistrat pe insulă în ultimii 25 de ani. Ca urmare, au murit nouă persoane și s-au emis alerte de tsunami în Japonia și Filipine.

Evenimentul seismic s-a produs la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, conform Administrației Meteorologice locale. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 18 kilometri (11 mile) sud de orașul Hualien.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.