Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMURĂTOR: cum erau exterminați copiii din cămine, în perioada comunistă. Cifre ÎNFIORĂTOARE

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a început o campanie prin care încearcă să determine cine sunt vinovații pentru modul în care erau tratați copiii din centrele de plasament în perioada comunistă. Pe baza acestei cercetări, cei de la IICCMER au identificat și potențiali vinovați care s-ar mai afla în viață și au început să depună plângeri penale.

Citește și: Operațiunea Remanierea: Dragnea pune la cale MAZILIREA lui Grindeanu/SURSE

Cei de la IICCMER au identificat 671 de copii care au murit în centrele de plasament doar în trei cămine, dintr-un total de 26.

”Aceste cămine se ocupau de minorii catalogați drept nerecuperabili, dar avem indicii că acolo au fost trimiși și copii sănătoși, care erau cel mai probabil orfani. Acești copii erau împărțiți în trei categorii: recuperabili, parțial recuperabili și irecuperabili. Pe cei irecuperabili îi țineau în condiții inumane. Stăteau aproape în permanență la izolare, privați de mâncare și în condiții total inumane.

Existe cauze de moarte care sunt practic imposibile, cum este cazul unei fetițe de 4 ani cu anorexie, dar avem și alte cauze de moarte generate de boli recuperabile cum ar fi otita, răceli sau inaniție (...) Nici autopsiile nu erau făcute. Pur și simplu erau acoperiți cu un cearșaf și venea morga să îi preia, iar cauza morții era trecută cea mai probabilă sursă.

În puțin peste 2 ani avem mii de victime din căminele de copii.

1142 de pagini de documentație și care în opinia noastră sprijină și chiar conduc la concluzii.

În cele trei cămine, minorii care beneficiau de ”serviciile” acestora avem 671 de victime confirmate din 3 cămine dintr-un total de 26 și peste 500 de supraviețuitori, dar pe aceștia nu am apucat să îi identificăm pe toți”, arată cei de la IICCMER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.