Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMURĂTOR! Un fost judecător dă verdictul: `tentativă de omor`

captura TV
pădure casa Gabriel Păun

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției și fost judecător, declară la emisiunea Sinteza Zilei de marți, 5 aprilie, că acțiunea violentă condusă de Gabriel Păun  - acum consilier onorific al premierului Ciucă - soldată cu schilodirea pe viață a unui om, poate fi încadrată la tentativă de omor.

”Cum accident?! Au trecut cu mașina peste el pe proprietatea lui. Și justiția nu are un punct de vedere!” a spus Mihai Gâdea.

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției prezent în studio, acuză: ”Fapte deosebit de grave, dar pare chiar tentativă de omor.”

Acțiunea de protest a fost organizată de activiștii conduși de Păun anul trecut, pe malul Râului Alb, chiar pe proprietatea victimei. Mihai Bocea este călcat efectiv de un activist de mediu, care nu schițează nici un gest de a opri și a verifica dacă victima este în regulă. Agresiunea a fost filmată.

În spatele acestei violențe absurde se ascunde o campanie de blocare a unei investiții într-o microhidrocentrală pe Râul Alb. Proprietarul investiției, Mihai Bocea, acum în scaun cu rotile, avea toate avizele în regulă și o un avans de 100.000 de euro pe investiție. Gașca lui Păun, actualmente consilier onorific al premierului Ciucă pe probleme de mediu, l-au lăsat pe investitor fără investiție și fără posibilitatea de a-și mai folosi corpul de la brâu în jos.

content-image

Un activist modest, cu rată de peste 5000 euro/lună și vilă în Viena

Jurnaliștii de la Antena 3 mai arată că Gabriel Păun este posesorul unei vile impozante în suburbia Vienei, departe de coclaurile românești pe care susține că vrea să le protejeze. În presă se vehiculează că  valoarea proprietății lui Păun ar ajunge la un milion de euro. O rată pentru o astfel de proprietate ar depăși 5000 de euro/lună. Cum funcția din cabinetului premierului este neremunerată, se ridică o întrebare legitimă? De unde câștigă Păun banii?

content-image

Dosarul scandalului de pe Râul Alb, judeţul Hunedoara, din 24 mai 2015, când un activist de Mediu a trecut cu maşina peste un om de afaceri, nu a ajuns nici acum (februarie 2021) la instanţa de fond. Procurorul Mihai Eduard Ilie din cadrul Parchetului de pe lângă I.C.C.J. întârzie în mod inexplicabil soluţionarea acestui caz. În dosar este vorba despre o faptă comisă cu violenţă şi un prejudiciu de peste 500.000 de euro, infracţiune care ar trebui judecată cu celeritate. Tergiversarea a ajuns în atenţia Procurorului General al României care ne-a comunicat sec că: „dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Potrivit dispoziţiilor art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică”, relatează cotidianul.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.