Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvântul anului în Japonia și legătura cu distanțarea fizică

"Mitsu", un caracter (kanji) devenit în Japonia slogan ce rezumă ceea ce trebuie făcut pentru a evita contaminarea în pandemia de coronavirus - aglomerare - a fost ales luni cuvântul anului 2020 în urma unui vot al marelui public, scrie AFP potrivit news.ro

Expresia a ajuns prima în top adunând 14% din voturi la un total de 208.000 cu ocazia unui concurs organizat în fiecare an de o fundaţie care promovează grafia kanji, caractere preluate din China şi folosite la scrierea japoneză.

Chiar dacă în prezent se confruntă cu un nou val îngrijorător, Japonia a fost relativ scutită până în prezent de pandemie comparativ cu alte regiuni din lume, evitând izolări obligatorii.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

În locul acestora, locuitorii au fost sfătuiţi să evite situaţii de aglomerare, un concept de distanţă fizică sintetizat de caracterul "mitsu".

Expresia, popularizată începând din martie de guvernatorul oraşului Tokyo Yuriko Koike, a devenit rapid virală, inspirând desene manga şi un joc video.

Ca în fiecare an, posturile de televiziune din ţară au transmis în direct anunţul alegerii "Cuvântului Anului", desenat cu pensula de un călugăr de la templul Kiyomizu din Kyoto (vest).

Potrivit recomandărilor Guvernului de a evita situaţiile de aglomerare, mulţi oameni din Japonia "s-au comportat având mereu în minte termenul 'mitsu'", au declarat reprezentanţii fundaţiei care promovează "kanji".

Cele mai multe dintre caracterele kanji din top 10 în 2020 fac referire tot la pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.