Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvântul pe care politicienii îl vor INTERZIS în România este folosit de Germania și Franța: Se mizează pe o Europă SUVERANĂ

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Şefa diplomaţiei germane a asigurat, vineri, Franţa de sprijinul său ferm în contextul în care autorităţile de la Paris urmează să preia de la 1 ianuarie preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, şi a declarat că împărtăşeşte obiectivul de a ajunge la o Europă "mai suverană în lume", într-o declaraţie transmisă AFP.

"Prietenii noştri francezi pot conta pe sprijinul nostru din prima şi până în ultima zi pentru a pune bazele în UE: pentru o relansare economică durabilă, în lupta împotriva crizei climatice, în digitalizare şi pentru o Europă mai suverană în lume", a declarat Annalena Baerbock, scrie agerpres.ro.

Cu începere de la 1 ianuarie, Franţa, care succede Sloveniei, prezidează timp de şase luni Consiliul Uniunii Europene care reprezintă interesele celor 27 de state membre în faţa Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Pentru Baerbock, preşedinţia franceză constituie "o şansă importantă de care dorim să profităm împreună pentru a consolida Europa şi a o face capabilă să se ridice la provocările de mâine".

Germania şi Franţa, "în calitatea lor de cei mai apropiaţi prieteni din centrul Europei, au o responsabilitate specială pentru o Uniune Europeană unită, capabilă să acţioneze şi orientată către viitor", a adăugat ea.

Preşedinţia franceză a Consiliului UE coincide cu preşedinţia germană a G7 al celor mai puternice state ale lumii, care debutează tot la 1 ianuarie. Berlinul va găzdui între 26-28 iunie 2022, în Bavaria, un summit al liderilor G7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.