Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă se dezic de Ilan Laufer, Călin Popescu Tăriceanu îi ia apărarea: 'E un om educat, mi-a făcut o părere foarte bună'

Inquam Photos / Alberto Grosescu
Inquam Ilan Laufer

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a urmărit declarațiile ale lui Ilan Laufer, în care acesta l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism. Președintele Senatului a motivat că a avut, marți, o agendă încărcată.

"Ieri (marți - n.r.) am avut o agendă aglomerată. Nu am urmărit declarațiile", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu întrebat, miercuri la Parlament, cum comentează declarațiile lui Ilan Laufer.

Citește și: Iohannis, noi respingeri! De data asta au fost propunerile lui Tudorel Toader

Liderul ALDE a adăugat că l-a cunoscut pe Ilan Laufer ca ministru și că i-a făcut o impresie foarte bună

"L-am cunoscut și ca ministru, fiind ministru o persoană tânără, care mie mi-a făcut o părere foarte bună. Este educat, are experiență în domeniul privat. Dacă primul ministru l-a ales pentru postul respectiv cred că este suficient".

Citește și: Veste importantă! Un nou spital s-ar putea construi în acest oraș. Cine ar dori să îl construiască

Întrebat ce părere are despre faptul că Laufer a mai fost remaniat o dată, Tăriceanu a replicat: "Câteodată schimbările unor miniștri nu sunt decise numai pe lipsa de performanță. Sunt și alte considerente care pot interveni atunci când decizi o anumită rocadă și în fond nu e obligatoriu ca doi oameni să aibă despre o persoană aceeași părere".

Citește și: Un greu PSD lansează atomica după declarațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis

Totodată și președintele Klaus Iohannis a reacționat, miercuri, la declarațiile lui Ilan Laufer, susținând că acesta a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste și că referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de șeful statului pentru funcția de ministru al Dezvoltării, a declarat, marți, la sediul PSD, că șeful statului a contribuit la „sabotarea” ședinței comune ale guvernelor român și israelian și că dorește „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis dorește blocarea relațiilor României cu SUA și Israel.

Citește și: Probleme pentru acest fost campion mondial! De ce nu-i merge afacerea

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.