Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia nu mai e o mașină 'low cost' ci 'smart choice' - Cum apreciază un reprezentant în comerţ al Franţei românii

Administratia Prezidentia
iohannis logan

'România nu mai este o ţară care are costuri mici, este o ţară în care companiile contează pe talente pentru activităţi cu o mare valoare adăugată. O maşină Dacia fabricată în România nu mai este o maşină low cost, este o maşină smart choice, din cauza asta Dacia are succes pe toate pieţele din Europa şi din afara ei', a explicat Francois Coste, preşedinte al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie din România, într-un interviu pentru DIGI24.

Citeşte şi: Arabia Saudită deschide uşile pentru turiştii străini cu noi vize şi ţinteşte 100 de milioane de turişti până în 2030

'Investiţiile străine sunt esenţiale pentru sănătatea unei economii. De ce este nevoie de ele? Pentru că banii şi expertiza pe care le aduc companiile multinaţionale atunci când dezvoltă afaceri în alte state sunt utile pentru internaţionalizarea afacerilor. Cum altfel poţi creşte cu adevărat, dacă nu ai parteneri cât mai variaţi? Discursurile populiste au grijă să sublinieze de fiecare dată că străinii care vin să-şi plaseze capitalul într-o ţară vor doar profit. Sigur că vor profit, sunt oameni de afaceri. Dar este absolut necesar să discutăm şi despre avantajele pe care aceste investiţii profitabile le aduc pentru populaţia locală. Afacerile solide se construiesc doar dacă se implică serios şi statul care beneficiază de investiţii şi oferă condiţii de lucru. România are încă probleme mari în privinţa corupţiei, iar asta, ştim deja, afectează pe absolut oricine trăieşte şi lucrează aici, indiferent de unde vine', mai spune Coste.

El spune că 'după o prezenţă de opt ani în România, sunt de părere că România a făcut progrese mari, chiar dacă a fost şi o perioadă de regres, în 2018. Este nevoie acum ca progresul să fie consolidat, iar încrederea investitorilor să fie recâştigată". "Am observat că 40% dintre cetăţenii care au votat în luna mai sprijină prezenţa investitorilor', mai spune Coste.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.