Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia Unirea Brăila, din Liga a II-a, a intrat în insolvență

fotbal drepturi tv minge

Aflată într-o continuă stare de incertitudine financiară, lovită de refuzul autorităţilor locale de a se implica în ajutorarea clubului, Dacia Unirea Brăila a ales ultima soluţie prin care speră să supravieţuiască.

"Între a intra în faliment şi a nu mai recupera nimic şi, totuşi, a continua sub o formă mai altfel, dar să continui, să mai ai o speranţă, eu zic că e de preferat a doua", a comentat, pentru Liga2.ro, Valentin Avramescu, preşedinte al Consiliului Director, acum şi administrator special al Daciei Unirea Brăila, după ce clubul din eşalonul secund a intrat în insolvenţă. Decizia Tribunalului Brăila a fost dată pe întâi octombrie 2018, după ce cererea de intrare în procesul de reorganizare fusese făcută săptămâna trecută, scrie mediafax.ro.

Dacia Unirea Brăila este, astfel, un nou club din fotbalul românesc care intră în insolvenţă în încercarea de a se salva. Rapid, Oţelul, Petrolul sau FC Braşov au eşuat şi au falimentat, dar, ulterior au renăscut prin proiecte pornite de suporteri, în timp ce Dinamo şi CFR Cluj au fost singurele care au reuşit să iasă din acest proces. În acest moment, în prima ligă, doar Gaz Metan Mediaş mai este în insolvenţă, iar în liga secundă, Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara se regăsesc în aceeaşi situaţie ca, mai nou, Brăila.

"Calea legală de protejare a intereselor clubului"

Anunţul intrării în insolvenţă a clubului Dacia Unirea Brăila a fost făcut printr-un comunicat de presă pe site-ul grupării care în acest moment ocupă ultimul loc în Liga 2.

"Având în vedere multiplele semnale de alarmă privind subfinanţarea clubului nostru pe care le-am transmis în ultima perioadă, semnale care, din păcate, nu au condus până acum la o rezolvare a problemei, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila a hotărât să apeleze la calea legală de protejare a intereselor clubului, prin depunerea săptămâna trecută către Tribunalul Brăila a unei cereri de intrare în insolvenţă.

Pe cale de consecinţă, Tribunalul Brăila în şedinţa de ieri 01.10.2018, a admis cererea de intrare în insolvenţă, cu administrator judiciar CII Lazăr Mihaela, urmând ca în termenul prevăzut de legea 85/2014 să depunem spre aprobarea judecătorului sindic un plan de reorganizare, fezabil şi realist.

De asemenea Consiliul Director a stabilit pentru data de 03.10.2018 o şedinţă extraordinară cu următoarea ordine de zi:

1) analiza situaţiei administrative/financiare a clubului în contextul celor menţionate mai sus şi propuneri către administratorul judiciar pentru eficientizarea activităţii pe termen scurt/mediu;

2) analiza situaţiei sportive a echipei de seniori privind prima parte a turului sezonului 2018-2019 al Ligii a 2-a, ţinând cont de rezultatele cu mult sub aşteptări înregistrate până la acest moment şi propuneri în consecinţă.

Vom reveni cu amănunte", anunţă pe site-ul clubului, printr-un comunicat, Valentin Avramescu, preşedinte Consiliului Director şi administrator special al Dacia Unirea Brăila.

Avramescu: "Această intrare în insolvenţă e un semn că ne dorim să rezolvăm problema"

După o perioadă în care a făcut pasul în spate din cauza unor probleme personale, preşedintele Valentin Avramescu explică acum, pentru Liga2.ro, decizia clubului Dacia Unirea de a solicita intrarea în insolvenţă.

Principalul sprijin pe care noi îl vedeam în perioada asta, până spre sfârşit de an, a dispărut şi atunci ne punea în imposibilitatea, în momentul actual, să ne continuăm activitatea în mod normal. Am consultat diverşi specialişti în zona asta a insolvenţei, a altor soluţii şi ni s-a spus că datorită faptului că, la momentul actual, avem zero datorii la Stat, cu certificate fiscale în alb, atât pe plan local, cât şi naţional, ni s-a spus că aceasta ar fi soluţia cea mai la îndemână. Ne fereşte şi de eventuale repercursiuni financiare, plus penalităţile sportive, comisii, etc.", a comentat Avramescu.

Oficialul spune că echipa brăileană nu are datorii la Stat, iar suma pe care o datorează către furnizori sau jucători şi datorită căreia s-a cerut reorganizarea este de 500 de mii de lei.

"Datoria pentru care se intră în insolvenţă este undeva la 500 de mii de lei, numai la furnizori, mai noi sau mai vechi, inclusiv restanţele la jucători. Asta este soluţia la momentul actual, spre care ne-am îndreptat, pentru că, efectiv, alta nu aveam. Legea interzice finanţarea publică pentru societăţi, structuri juridice care sunt în stare de faliment sau în stare de lichidare, de e cu totul altceva. A fi în insolvenţă este o procedură legală prin care, efectiv, un datornic trece prin momente mai grele şi Statul îi acordă o şansă de a se reorganiza. La momentul actual, 100 la sută vom depune un plan de reorganizare, pentru că asta ne e intenţia.

Am făcut acest pas datorită impasului în care suntem acum şi toată lumea trebuie să privească această intrare în insolvenţă ca un semn că ne dorim să rezolvăm problema. Chiar dacă ştiu că o să creăm neplăceri, eu zic că între a intra în faliment şi a nu mai recupera nimic şi, totuşi, a continua sub o formă mai altfel, dar să continui, să mai ai o speranţă, eu zic că e de preferat a doua. Suntem de bună credinţă. Cerem ajutor la momentul actual Statului să încercăm să găsim soluţii. Ideea e că între a intra în faliment deodată, acum, şi a încerca, totuşi, ceva, am ales a doua variantă, cu riscurile de rigoare", a mai declarat Valentin Avramescu, care e dispus să renunţe la club dacă un finanţator vine să preia clubul.

Miercuri, 3 octombrie, în şedinţa Consiliului Director, pe lângă subiectul insolvenţei se va face şi o analiză sportivă a activităţii de până acum echipei. Se vor trage ultimele concluzii asupra lucrurilor promise şi făcute până acum de managerul Cristian Hossu, care în vară anunţa un obiectiv de clasare între locurile 5-10 în Liga 2.

Sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 11:00, Dacia Unirea are meci la Petroşani, cu Energeticianul, echipă clasată pe locul 10, cu 13 puncte. Brăilenii au 4 puncte acumulate după nouă etape şi sunt pe ultima poziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.