Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș îi cere DEMISIA Vioricăi Dăncilă:Se împlinește o săptămână de când puterea politică, Guvernul României au ales să atace cetățeni români nevinovați

facebook.com
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș, fost premier, i-a transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, prin care i-a cerut demisia, în urma violențelor de la protestul din 10 august, în Piața Victoriei, spunând că ar fi "ultimul lucru cu adevărat patriotic', potrivit Mediafax.

"Aveți datoria de onoare de a rezolva situația tensionată în care se găsește societatea românească și singura soluție este demisia dumneavoastră de urgență. Se împlinește o săptămână de când statul român, puterea politică, Guvernul României pe care îl conduceți și Ministerul de Interne aflat în subordinea dumneavoastră au ales să atace cetățeni români nevinovați, care protestau legitim. Toleranța și dialogul sunt părți integrante ale democrației. Prin folosirea abuzivă, ilegală și disproporționată a violenței împotriva propriilor cetățeni, Guvernul PSD-ALDE a căzut un test important, a trecut o limită dincolo de care există o singură soluție: demisia", a scris fostul premier, Dacian Cioloș, în scrisoarea deschisă, adresată actualului prim-ministru, Viorica Dăncilă.

Fondatorul Mișcării România Împreună a adăugat mai spune că „atacul asupra cetățenilor din piață este o decizie politică prin semnătura prefectului Bucureștiului”.

"Încercați să nu vă refugiați în retorica minciunii și a conspirației. Nu o să vă amintesc de datoriile legale pe care le aveți și nici nu voi sublinia că este inadmisibil ca prim-ministrul României să le ofere teorii abracadabrante propriilor cetățeni. Sunt convins că știți toate acestea, chiar dacă partidul din care faceți parte a promovat un astfel de discurs politic în ultimii doi ani. Există deja dovezi clare că am avut parte de violențe disproporționate împotriva cetățenilor români care își exercitau pașnic dreptul de a protesta. Știm că atacul asupra cetățenilor din piață este o decizie politică prin semnătura prefectului Bucureștiului. Este evident că forțele de ordine nu au intenționat nicio clipă să îndepărteze provocatorii din piață și, atunci când au încercat să evacueze Piața, s-au dedat unor agresiuni inacceptabile. Pentru o minimă reparație este nevoie de demisia dumneavoastră de urgență", a completat Cioloș.

Fostul premier tehnocrat avertizează că evenimentele care au avut loc pe 10 august, în Piața Victoriei, nu vor face bine României, în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

"Violența intervenției forțelor de ordine din noaptea de 10 spre 11 august 2018 împotriva protestatarilor aflați în Piața Victoriei din Capitală a adus România în atenția întregii lumi – din păcate, nu în felul în care ne-am fi dorit – cu doar câteva luni înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Imaginile difuzate în aceste zile de presa națională și internațională arată o Românie condusă autoritar și represiv, într-un mod incompatibil cu valorile europene și, implicit, cu asumarea conducerii întregii Uniuni. Înțelegeți că aveți și avem datoria de a demonstra că suntem un stat matur, care își poate asuma singur destinul său democratic. Demisionați, pentru a da o șansă României de a exercita rezonabil și demn președinția Consiliului Uniunii Europene", potrivit sursei citate.

Un alt lucru pentru care Dacian Cioloș în cere demisia Vioricăi Dăncilă este faptul că „România se îndepărtează de la parcursul democratic, ca membru NATO și UE”.

"Pasivitatea dumneavoastră în a comunica public despre acțiunea din 10-11 august și în a cere angajarea răspunderii persoanelor cu drept de decizie care au încălcat flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români reprezintă o îndepărtare de la idealurile Revoluției din decembrie 1989 și de la parcursul democratic al statului român, ca membru NATO și UE. O astfel de atitudine este incompatibilă cu funcția de prim-ministru. Doamna Viorica Dăncilă, ultimul lucru cu adevărat patriotic pe care îl puteți oferi poporului român este să demisionați de urgență", a conchis Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.