Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, despre eradicarea sărăciei: E importantă atitudinea noastră

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că sărăcia este rezultatul corupţiei şi al modului în care sunt alocate resursele publice. 

"Din punctul meu de vedere, sărăcia endemică este, în primul rând, rezultatul corupţiei, al modului în care folosim şi dirijăm resursele publice sau private atunci când ele sunt dirijate de autorităţi publice pentru a crea dezvoltare şi pentru a crea dezvoltare durabilă. Şi, când vorbesc de dezvoltare durabilă, nu mă gândesc neapărat la partea de mediu, ci la consistenţa măsurilor pe care le luăm", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, la o dezbatere pe tema pachetului anti-sărăcie, informează agerpres.ro.

Lovitură CUMPLITĂ încasată de DNA, într-un dosar de mare amploare


Cioloş consideră că pentru eradicarea sărăciei este nevoie şi de modificarea comportamentului cetăţenilor.

Țara GROAZEI pentru femei: Trei sferturi dintre femei, VIOLATE iar atacatorii, LIBERI


"Când spunem că vrem să eradicăm sărăcia trebuie să ne gândim, în primul rând, şi la comportamentul nostru, la faptul că atâta vreme cât n-o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupţia, nu putem eradica nici sărăcia într-un mod structurat. Atâta vreme cât ne gândim doar la politici sociale care să le permită celor care trăiesc în sărăcie cronică să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, cu ajutoare sociale acordate aproape la licitaţie în perioada campaniei electorale - cine dă mai mult -, atâta vreme cât trăim cu impresia că doar prin politici sociale de asistanat, să spun, putem rezolva probleme (...) nu putem vorbi de soluţii viabile. (...) Cu schimbarea mentalităţilor, din păcate nu e suficient să dăm o ordonanţă de urgenţă sau o lege, trebuie lucrat, dar cred că e importantă atitudinea noastră a tuturor celor care suntem implicaţi pentru a schimba atitudinea întregii societăţi", a spus premierul. 

El participă marţi, la Palatul Victoria, la conferinţa 'Incluziune socială şi Pachetul Anti-sărăcie'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.