Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, reacție dură după votul negativ primit de Plumb: Dăncilă a știut că va face rău țării

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Europarlamentarul Dacian Cioloș spune că votul negativ primit joi de Rovana Plumb în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcția de comisar european reprezintă o „rușine” pentru România și că „tragedia va continua”.

  • „Când Viorica Dăncilă a nominalizat-o pe colega ei de partid Rovana Plumb pentru postul de comisar european, am avertizat-o că aceasta riscă să fie respinsă. I-am explicat doamnei Dăncilă, cu toată buna credință, că România se poate face de râs cu o asemenea nominalizare. Nu a ținut cont, a mers înainte cu varianta Plumb, considerând că postul de comisar european este al PSD și poate face ce vrea cu el. Astăzi, Comisia Juridică a Parlamentului European a audiat-o pe Rovana Plumb în legătură cu mai multe sume de bani trecute în declarațiile sale de avere și a respins candidatura acesteia pentru postul de comisar.
  • Rușinea a fost cu atât mai mare cu cât, dintre cei nouă candidați cărora li s-au cerut explicații scrise, doar candidatul României și cel al Ungariei n-au convins și au fost chemați la audieri. În urma audierilor, Rovana Plumb a fost respinsă. Știrile care au făcut înconjurul lumii imediat după această decizie vorbesc despre respingerea candidatului României. Al României, doamna Dăncilă! Nu al lui Dragnea, nu al lui Dăncilă, nu al PSD!
  • Viorica Dăncilă candidează la alegerile prezidențiale și declară că vrea să-i reprezinte pe toți românii. Dar refuză cu bună știință să le apere interesele. Pentru șefa PSD, interesele meschine, de partid, sunt mai importante decât imaginea României. Știa că prin nominalizarea Rovanei Plumb va face rău țării, dar nu i-a păsat.
  • Și tragedia va continua cât timp Viorica Dăncilă va continua să fie prim-ministru. Pentru că tot ea va trimite la Bruxelles următoarea nominalizare pentru postul de comisar european din partea României. Pentru binele acestei țări, Viorica Dăncilă și guvernul său trebuie să plece cât mai repede de la putere. Acum, cât răul pe care îl fac României mai poate fi reparat!”, a scris Cioloș pe Facebook.

Rovana Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declarațiile de avere. Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.