Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș îi cere lui Klaus Iohannis să dea cu pumnul în masă, pentru nominalizarea unui nou comisar european: 'Nu ne putem bate joc de șansa României!'

ciolos iohannis

Dacian Cioloș îi solicită lui Klaus Iohannis să intervină în nominalizarea unui nou candidat la funcția de comisar european din partea României, după respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI. El îi cere și Vioricăi Dăncilă să nu uite care îi sunt atribuțiile în calitate de premier.

"Când atrăgeam atenția în urmă cu ceva timp că nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european va crea probleme serioase de imagine României, PSD și aparatul său de propagandă ne acuzau pe noi, europarlamentarii USR PLUS, că nu suntem buni români. Am spus atunci că, pentru noi, a fi buni români înseamnă să punem interesele și imaginea țării pe primul loc și să nu ținem seama de jocurile politice ale Guvernului PSD(....)Pericolul este atât de mare încât îi cer Vioricăi Dăncilă să uite măcar în ceasul al doisprezecelea că este președintele PSD și să-și aducă aminte că este prim-ministrul României. Îl rog și pe președintele Klaus Iohannis să iasă din logica electorală și să intervină în nominalizarea unui nou candidat pentru postul de comisar. Nu ne putem bate joc de șansa României!", a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Fostul comisar european pentru agricultură a sugerat faptul că Rovana Plumb ar fi putut fi respinsă din cauza faptului că AEP a refuzat să-i fie returnate de către PSD sumele cheltuite în campania pentru alegerile europarlamentare.

"Parlamentarii PSD își acoperă liderii care au probleme cu atâta abnegație încât ar fi putut să își treacă lucrul acesta în statutul partidului. Să ne mai mire că explicațiile pe care Rovana Plumb le-a dat azi în fața Comisiei Juridice se refereau la niște împrumuturi folosite în campania electorală? Să aibă legătură lucrul acesta cu faptul că, în România, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a refuzat să îi returneze PSD sumele cheltuite în campania pentru europarlamentare?", a mai notat Dacian Cioloș.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

Cioloș și-a exprimat îngrijoarea în legătură cu o nouă propunere PSD pentru funcția de comisar european invocând scenariul în care România va pierde portofoliul de la Comisia de Transporturi.

"Acum, principala noastră îngrijorare este legată de ceea ce urmează. Dacă Viorica Dăncilă va trebui să nominalizeze un alt candidat pentru funcția de comisar european, declarația lui Marcel Ciolacu, președintele PSD-ist al Camerei Deputaților, ne dă fiori reci. «Avem alți zece oameni pe care putem să-i propunem», a declarat Ciolacu. Candidații aceștia sunt la kilogram sau cum? Dacă sunt alți zece candidați de tipul Rovanei Plumb, vă dați seama în ce intrăm? Riscăm să pierdem și portofoliul Transporturilor, ceea ce ar fi tragic pentru România", a mai spus acesta.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Dacian Cioloș i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să intervină în nominalizarea unui nou candidat pentru funcția de comisar european și îi cere Viorică Dăncilă să îșia ducă aminte că este prim-ministrul României.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.