Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș intervine în 'forță' în scandalul declanșat de OUG lui Tudorel Toader - Acțiune fără precedent în fața Curților de Apel din țară

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Reprezentanții PLUS au anunțat, luni, că vor cere Curților de Apel să sesizeze Curtea Constituțională asupra OUG 7 adoptată de Guvern care modifică legile justiției, potrivit unui comunicat de presă al partidului condus de Dacian Cioloș.

„Sprijinim total acțiunile societății civile profund îngrijorate de situația din justiție și de actele inițiate de ministrul Justiției. E nevoie de acțiuni concrete care să permită constatarea și eventuala anulare a ordonanței prin care Tudorel Toader încearcă să subordoneze politic parchetele din România. Una dintre soluțiile posibile este această contestare la instanțele din toată țara în speranța că, astfel, se va ajunge rapid la Curtea Constituțională.

Șefa Reprezentanţei CE la Bucureşti, atacată DUR din ALDE din cauza OUG lui Tudorel Toader: 'Să vă fie rușine, pentru că știți adevărul și loviți în țara dvs.'

Este mai mult decât reprobabil ce se întâmplă și suntem deciși să folosim toate mijloacele legale accesibile. Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că e nevoie să rezistăm și să ne implicăm politic în aceste momente care vor defini România în anii care vin. Ceea ce se petrece nu are nicio legătură cu vreun program economic sau cu apărarea unor valori naționale sau a drepturilor omului, așa cum încearcă să mintă coaliția guvernamentală. Este un atac la statul de drept și la sistemul judiciar astfel încât cei care i-au furat și mințit pe cetățenii acestei țări să scape de pușcărie. Cu fiecare leu care s-a furat am fost păgubiți cu toții de spitale, de școli și de șosele. Din acest motiv, suntem datori să luptăm cu toții împotriva celor care distrug sistematic viitorul nostru și al copiilor noștri“, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.