Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș merge, luni, în Parlament la 'Ora prim-ministrului': Ce teme va aborda

guvern-ciolos-parlament

Premierul Dacian Cioloş va participa luni, în plenul Parlamentului, la 'Ora prim-ministrului', tema dezbaterilor fiind ''Criteriile în desemnarea noilor prefecţi'', potrivit site-ului Camerei Inferioare.

Grupul parlamentar ALDE a solicitat pe 22 februarie conducerii Camerei Deputaţilor chemarea în Parlament a premierului Cioloş pentru da explicaţii cu privire la criteriile care au stat la baza numirii noilor prefecţi.

Citește și: SCANDALUL anului în muzică: Cristi Minculescu și Dan Bittman au plagiat / VIDEO

"Executivul lui Dacian Cioloş a pus România în faţa unei posibile noi crize politice, prin schimbarea unui important număr de prefecţi din ţară şi prin înlocuirea acestora cu diverşi membri sau apropiaţi ai PNL. (...) Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) îşi exprimă îngrijorarea faţă de această acţiune cu un vizibil substrat politicianist, acţiune prin care se urmăreşte obţinerea de beneficii electorale pentru cei din PDL-PNL", informa ALDE.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că le-a pus în vedere secretarilor de stat rămaşi din Cabinetul anterior să nu facă politică de partid, iar prefecţilor şi subprefecţilor care au intenţia să participe în alegeri le-a cerut să renunţe la funcţie.

Citește și: O femeie din 3 se uită la filme porno cel puțin săptămânal: Ce preferințe au în materie de sex

Pe 8 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că probabil până la sfârşitul lunii vor fi schimbaţi un "număr semnificativ" de prefecţi.

"A fost o trecere în revistă a activităţii lor (a prefecţilor - n.r.) şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi", a spus Suciu, după şedinţa Executivului.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă te dor sânii: Sfaturi pentru fete, dar și pentru băieți

El a explicat că Guvernul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziţie, o procedură de angajare prin concurs.

"Deci va fi o numire a prefecţilor noi pe baza unei selecţii între înalţii reprezentanţi ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administraţiei publice şi care nu sunt implicaţi politic în perioada care va urma. Aşadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecţi schimbaţi", a mai spus Suciu.

Citește și: Ce a descoperit Dana Grecu despre Carmen Iohannis la Antena 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.