Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, vizită în Republica Moldova

gov.ro
ciolos

Premierul Dacian Cioloş va efectua joi, 25 august, o vizită oficială în Republica Moldova, potrivit programului şefului Executivului transmis, sâmbătă, de Biroul de presă al Guvernului. 

Vizita premierului are loc în contextul în care, la începutul lunii, Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei tranşe în valoare de 60 de milioane de euro din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.

Casa Regală, mesaj la 7 zile de la funeraliile reginei Ana


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza la acea dată că este vorba de prima tranşă stabilită prin acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova în sumă de până la 150 de milioane de euro, ratificat prin Legea 91 din 2016.

Curaj nebun: un oficial nord coreean a fugit cu miliarde de dolari


"Cele două părţi au convenit şi o serie de obligaţii din partea Republicii Moldova pentru eliberarea primei tranşe, cum ar fi stabilirea foii de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, iniţierea unui pachet legislativ pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităţilor din sistemul bancar şi fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora. (...) S-a mai cerut realizarea unui plan de prezentare şi actualizare a strategiei de reformare a sectorului justiţiei şi a Strategiei naţionale anticorupţie din Republica Moldova", explică Iolu, conform agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.