Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a explicat de ce nu a fost capabil să conducă USR: 'Au rămas falii între USR și PLUS' | Video

Inquam Photos - George Călin
Inquam Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a anunțat oficial că a demisionat din fruntea USR. El a făcut bilanțul perioadei sale de președinte și susține acum, la despărțire, că partidul are nevoie de un nou statut. Fostul lider USR a recunoscut că nu a fost capabil să coordoneze formațiunea politică și denunță diferențele de viziune dintre USR și PLUS după fuziune.

„Cătălin Drulă rămâne interimar. E nevoie de mult mai mult. Cred că ar fi important să înceapă o discuție.

"Nu cred că business as usual e în continuare o soluţie pentru USR. Cred că ar trebui începută o dezbatere şi legată de modificarea statutului, un lucru pe care de altfel l-am convenit chiar la ultimul congres şi sper eu ca forţa aceea care a ţinut partidul acesta, şi USR şi PLUS şi după fuziune USR-PLUS, viu, membrii să nu plece din partid şi să rămână să continue să se bată pentru ca acest partid să se modernizeze folosind inclusiv mijloacele statutare şi acolo unde este nevoie modernizarea statutului şi modificarea statutului, pentru că într-adevăr un statut este esenţial pentru un partid, dar cel mai important este ca şi statutul şi structurile de conducere ale partidului să fie adaptate vremurilor şi din punctul meu de vedere USR are nevoie să facă paşi înainte pentru a fi adaptat vremurilor pe care le trăim în momentul de faţă.

Susținătorilor noștri le transmit că dialogul nostru intern, mai dur sau direct, care ține viu un partid, această neliniște și zbatere, dacă e bine canalizată poate să conducă la ceea ce și voi vă doriți.

USR are o perioadă în față în care are timp să învețe din perioada în care a fost la guvernare, să ofere o platformă pentru 2024. Un partid nu poateconvinge în exterior dacă nu e puternic în interior.

Nu am reușit în calitate de președinte să răspund. Au rămas falii între USR și PLUS”, a spus Cioloș, la conferința în care și-a luat adio de la colegii săi", a spus Dacian Cioloș.

Vezi și: USR Tineret face glume după demisia lui Dacian Cioloș: 'Și le-am tot zis de atâtea ori să meargă la consiliere de cuplu' (foto) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.