Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a EXPLODAT la adresa lui Liviu Dragnea, după modificările codurilor: 'Parlamentul s-a subordonat unui om care vrea să scape de Justiție'

ciolos plus

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, consideră că majoritatea parlamentară, care a votat miercuri în Camera Deputaţilor pentru modificarea Codului penal, s-a subordonat intereselor lui Liviu Dragnea de "a scăpa" de Justiţie şi s-a "delegitimat complet" faţă de mandatul primit de la alegători, conform Agerpres.

Citește și: Decizie NEAȘTEPTATĂ pentru Augustin Lazăr, pe final de mandat - ANUNȚUL Curții de Apel Alba în procesul Lazăr - Ministerul JusCtiției

"Am aflat de decizia Parlamentului de a modifica Codul penal, de la Tulcea. Constat încă o dată că, din păcate, această majoritate parlamentară s-a subordonat intereselor unui om care vrea să scape de Justiţie şi a fost de acord să se delegitimeze complet vizavi de mandatul pe care l-a primit de la alegători. Cu atât mai mult voi explica oamenilor cu care mă întâlnesc despre ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, de nocivitatea acestei decizii, când Parlamentul se ascunde în spatele unor decizii şi recomandări ale Curţii Constituţionale pentru a modifica Codul penal, nu în interesul românilor, nu pentru a-i apăra pe români de hoţi şi de infractori, ci dimpotrivă. Modifică Codul penal pentru a-i da posibilitatea unui om, un lider de partid, liderul PSD, Liviu Dragnea, să scape de Justiţie. Asta e interpretarea votului de azi, din păcate, a majorităţii parlamentare care în felul acesta s-a delegitimat în faţa cetăţenilor", a afirmat Cioloş într-o declaraţie video postată pe Facebook.

El a făcut un apel către cetăţeni să participe la scrutinul din 26 mai pentru a da "un semnal clar vizavi de ceea ce aşteaptă din partea Parlamentului şi din partea celor care-i reprezintă în ceea ce priveşte protejarea Justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei".

"Dragi cetăţeni ai României, este momentul mai mult ca oricând să arătăm prin vot că nu suntem de acord să dăm România pe mâna unor oameni care vor doar să scape de Justiţie şi sunt gata să subordoneze interesele României, sunt gata să folosească un instrument legitim, care este Parlamentul, pentru a scăpa de Justiţie", a adăugat Cioloş.

Preşedintele PLUS i-a solicitat şefului statului, Klaus Iohannis, ca la referendumul din 26 mai, prin întrebarea formulată, "să ceară din partea românilor un mandat clar pe care să-l transmită Parlamentului în ceea ce priveşte legiferarea pe Justiţie şi legiferarea pe lupta împotriva corupţiei".

"Folosesc acest prilej pentru a solicita preşedintelui Klaus Iohannis să folosească referendumul pentru Justiţie şi întrebarea pe care o vor formula în aşa fel încât să ceară din partea românilor un mandat clar pe care să-l transmită Parlamentului în ceea ce priveşte legiferarea pe Justiţie şi legiferarea pe lupta împotriva corupţiei. Pentru că ceea ce se întâmplă acum, dincolo de faptul că va scăpa un om de justiţie, riscă să ne coste foarte scump pe noi ca popor, riscă să ne afecteze dezvoltarea României. Pentru că nu putem concepe o dezvoltare economică, creşterea prosperităţii, nu putem concepe investiţii în România atâta timp cât noi dăm semnale că susţinem corupţii şi le dăm posibilitatea să scape de Justiţie atunci când au o majoritate parlamentară şi pot să modifice orice lege vor", a mai spus Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.