Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, mesaj pentru 'adversarul' Florin Cîțu: Obiectivul e să avem un premier care să poată gestona un guvern de coaliție, nu un guvern al unui partid

ciolos USR

Dacian Cioloș, președintele USR, a declarat miercuri, la B1 TV, că un eventual nou guvern de coaliție ar trebui să fie constituit în jurul unor obiective, nu al unui partid. Precizarea vine după ce liderul liberalilor, Florin Cîțu, a vorbit despre constituirea unui guvern în jurul PNL. Cioloș a mai spus că guvernul ar trebui să guverneze, nu să facă jocurile unui partid.

„Obiectivul nostru e să refacem o coaliție care să funcționeze pe baza unor obiective clare, a unui program de guvernare clar. Din septembrie până acum lucrurile au evoluat dramatic. Orice guvern ar veni, ar trebui să fie în măsură să gestioneze criza sanitară, criza energiei și să poată aplica PNRR. Dacă vom renegocia reconstituirea coaliției ne vom uita atent și la aceste obiective. Am văzut că dl Cîțu vorbea de un guvern în jurul PNL. Cred că ar trebui să fie în jurul unor obiective de guvernare. Un guvern trebuie să guverneze nu să servescă interese unui partid. Deci va trebui să fie un guvern în jurul unor obiective.

Noi am propus de o săptămână soluții. Va trebui cât mai repede viitorul guvern să pregătească bugetul pe 2022”, a declarat Cioloș.

Întrebat ce ar face USR dacă Iohannis ar propune un premier independent, care să nu fie nici din USR, nici din PNL, Cioloș a răspuns:

„Un premier independent trebuie să aibă în spate o majoritate și trebuie văzut ce fel de premier ar propune, cu cine vrea să constituie o majoritate și în jurul căror obiective de guvernare. Sigur, putem discuta, e și asta o variantă. Nu văd de ce ar propune un premier independent atât timp cât guvernul e politic. Eu am înțeles de la colegii liberali că și ei consideră că e nevoie de un premier care să-și asume politic niște măsuri”.

„Obiectivul e să avem un premier care să poată gestona un guvern de coaliție, nu un guvern al unui partid”, a insistat Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.