Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș îi invită pe influenceri să se implice în campania de vaccinare: 'Politicul nu are credibilitate'

RFI Romania
Dacian Cioloș

Preşedintele USR, premierul desemnat Dacian Cioloş, doreşte implicarea unor influenceri pentru a încurajare campania de vaccinare anti-COVID, menţionând că politicul nu mai are credibilitate în rândul cetăţenilor, relatează News.ro.

Dacian Cioloş a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că susţine utilizarea certificatului verde pentru toate categoriile profesionale, inclusiv pentru mediul privat.

“Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state membre UE încă din vară şi vedem rezultatele astăzi, chiar dacă gradul de răspândire al virusului e mare, numărul de morţi e mult, mult mai mic decât în România. Pare să fi fost o măsură eficientă care dă rezultate. (...) Vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul. De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public, şi pentru sectorul privat. E vorba aici de sănătatea oamenilor”, a explicat preşedintele USR.

El a precizat că doreşte ca persoanele care nu se pot vaccina să aibă acces la testare.

“E nevoie şi de o accelerare a ritmului de vaccinare, dar în acelaşi timp vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze şi pentru a avea acces la mai multe centre de testare, dar şi pentru ca testele să fie accesibile pentru cei care vor trebui să le folosească”, a precizat Dacian Cioloş.

Întrebat care ar fi soluţia pentru impulsionarea vaccinării, preşedintele USR a răspuns: “Aţi văzut şi măsuri de încurajare a vaccinării, de implicare a unor influenceri care ies din zona politicului pentru că am văzut politicul nu are, din păcate, credibilitate, şi statul în general şi-a pierdut mult din credibilitate. Vlad Voiculescu vorbea de un proiect pe care îl avea de la începutul anului de a lansa o adevărată campanie pentru susţinerea vaccinării, cu argumente care să vină din partea oamenilor cu competenţe în acest domeniu”.

Vezi si: Cioloș: 'USR este un partid responsabil și nu caută soluții pentru a ajuta un om sau altul' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.