Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş, încolţit de toată lumea: 'Aveţi curaj şi demiteţi-l'

dacian ciolos

Dacian Cioloş e încolţit de toată lumea. Scandalul momentului în dă mari bătăi de cap premierului. Aproape toată lumea din politică îi cere lui Cioloş să-l dea afară pe secretarul de stat, Gabriel Biriş.

Altde detalii aici: Dacian Cioloș a făcut anunțul pe care-l așteptau românii: Ce se întâmplă cu Gabriel Biriș

„Un guvern de tehnocrați, așa cum se prezintă executivul condus de Dacian Cioloș, ar trebui să acționeze cu profesionalism, viziune și responsabilitate. Lipsa de consecvență a unui membru al guvernului trădează un oportunism politicianist fara legătură cu tehnocrația.

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş, pe vremea când era consultant fiscal și „poza” într-un vehement antiguvernamental, susținea că guvernul acționează precum „golanii în curtea școlii, care îi bat pe cei mici și le iau banii de buzunar și pachețelul”, susține Laura Chiriac, purtătorul de cuvânt al ALDE.

Citeşte şi: Declaraţii incredibile despre demisia lui Ponta: 'A fost o lovitură de stat'

„Mai derulăm un pic filmul și vedem că în 2011, același domn puncta: „Am ajuns să ne fie frică să spunem că muncim: nu muncim, că munca-i scumpă", încercând astfel să argumenteze că evaziunea fiscală e mare, pentru că povara fiscală pe locul de muncă e sufocantă.

Tot domnul Biriș spunea, în 2010, când activa în sectorul privat, că „guvernul nu trebuie să plece de la premisa că suntem o ţară de evazionişti".

În prezent constatăm că Gabriel Biriș și-a schimbat total discursul și promovează public ideea că o bună parte a populației României „practică” evaziunea fiscală. Așa arată și acționează un profesionist? Pe cine să credem acum? Pe acel Gabriel Biriș din 2010 sau pe cel din 2016?

Citeşte şi: PROTEST Un ofiţer SRI se revoltă: Trăieşte un coşmar de zece ani / VIDEO

Acum, domnule prim-ministru Cioloș, întrebarea firească pe care îmi permit să vi-o adresez este următoarea: dacă un membru al guvernului de tehnocrați își schimbă declarațiile și viziunile de la un an la altul, îi jignește pe români și le încalcă implicit anumite drepturi conferite de Constituția României și, mai ales, pune serios la îndoială profesionalismul întregului dumneavoastră cabinet, ce vă reține să îl demiteți? Un pic de curaj...domnule Cioloș!”, afirmă purtătorul de cuvânt al Alianței Liberalilor și Democraților, Laura Chiriac, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Băsescu sare din nou la gâtul lui Iohannis: 'E vorba de respect'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.