Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș mobilizează DIASPORA: Le cere românilor să se înregistreze pentru votul prin corespondenţă

Facebook
Dacian Ciolos

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, i-a îndemnat, sâmbătă, pe românii din afara graniţelor să se înregistreze până pe data de 22 octombrie pentru votul prin corespondenţă, pe platforma www.votstrainatate.ro, potrivit AGERPRES.

Într-o postare pe Facebook, el a subliniat că pandemia "va face dificil" votul pentru cetăţenii români din străinătate, din cauza restricţiilor din ţările de rezidenţă. În acest sens, Cioloş a precizat că votul prin corespondenţă este "simplu şi sigur din punct de vedere sanitar".

Liderul USR PLUS şi-a însoţit postarea şi de un mesaj video, în care a precizat că următoarele alegeri parlamentare sunt "esenţiale".

Citește și: Capii de listă ai PNL la alegerile parlamentare: Ludovic Orban plătește tainul traseiștilor/ SURSE

"Acest vot prin corespondenţă poate să rezolve multe din problemele care au apărut cu această pandemie. Cred că dacă faceţi acest pas simplu puteţi demonstra o doză de implicare şi de responsabilitate, dar şi interes pentru ceea ce se întâmplă acasă. Ştiu că există acest interes, ştiu că vreţi să daţi o mână de ajutor ca lucrurile să se schimbe în bine acasă. Pentru asta e nevoie de votul vostru şi e important să folosim orice mijloc care să vă aducă la vot. Şi votul prin corespondenţă, mai mult decât acum patru sau cinci ani, este important şi este adaptat la situaţia de faţă", a spus Cioloş.

Pe 28 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă anunţa că peste 3.900 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării s-au înscris pe portalul www.votstrainatate.ro pentru votul la secţie la alegerile parlamentare, iar peste 14.000 pentru votul prin corespondenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.