Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș: Nu vreau să fiu eu cel care creează dezbinare

s560x316_dacian-ciolos-lista-ministri

Premierul Dacian Cioloș, în prag de an nou, încearcă să calmeze spiritele care s-au încins după premierea handbalistelor de la echipa națională. Prim ministrul transmite că dezbinarea nu duce la nimic bun.

”Prin premierea handbalistelor de la echipa națională, dorința guvernului a fost de a premia valoarea și performanța, și nu aceea de a dezbina. Nu are nimeni de câștigat din disputa lansată în ultimele zile, decât în măsura în care această dezbatere ne ajută să progresăm și nu să ne dezbinăm. Îmi propun să organizăm la începutul anului o discuție cu oamenii sportului, cu campionii sportivi pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de situații și totodată cum ne putem organiza pentru competițiile care vin. Bunul nostru cel mai de preț cred ca este încrederea. Dezbinarea nu poate duce la nimic bun, mai ales în sport. Nu vreau să fiu eu cel care creează dezbinare. Mult succes tuturor sportivilor români in 2016! Noi vă vom fi alături!”, a transmis premier pe pagina de Facebook.

În data de 23 decembrie premierul Dacian Cioloș a premiat la Palatul Victoria echipa națională de handbal feminin a României pentru performanța obținută la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, Senioare, desfășurat în 2015 în Danemarca. Guvernul a alocat suma de 1,372 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bugetului Ministerului Tineretului și Sportului. De asemenea, potrivit Hotărârii aprobate astăzi, cuantumul premiilor acordat sportivelor, antrenorilor și echipei tehnice va fi majorat, comparativ cu cel stabilit pe baza normelor legislative în vigoare.

La scurt timp mai mulți sportivi români, care au obținut performanțe, au criticat gestul premierului și s-au declarat nemulțumiți că nu au fost și ei recompensați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.