Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș propune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului: 'Lui Augustin Lazăr i s-a aplicat aceeași metodă stalinistă ca în cazul Kovesi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos asociere opozitie

Dacian Cioloș susține că este necesară o discuție, în care să fie implicat și președintele României, privind inițierea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă și realizarea unei noi construcții politice. Precizarea fostului premier vine în contextul în care Tudorel Toader a demarat procedura de revocare a procurorului general al României.

Citeste si Magistrații, SCRISOARE către Tudorel Toader: Două asociații cer abandonarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

"Coalitia PSD-ALDE continua asaltul asupra justitiei. Ma tem ca aceasta discutie privind un posibil pact pentru justitie sa nu ascunda in spate lupta de guerilla pe care PSD-ALDE o continua cu oamenii care continua vertical, cum se intampla cu Augustin Lazar, caruia i se aplica aceeasi metoda stalinista care i s-a aplicat Laurei Codruța Kovesi. Nu vad cu ce argumente putem negocia un pact privind justitia avand in vedere tacticile pe care le aplica Tudorel Toader, care numai tehnocrat nu e. Cred ca in perioada urmatoare toate fortele politice si civice care constientizeaza ce se intampla trebuie sa se mobilizeze si sa foloseasca toate instrumentele civice si politice ca sa dam un semnal foarte clar. (..) Mi se pare important ca cetatenii sa isi exprime punctul de vedere cum au facut-o de un an jumate si sa nu cedeze. In Parlament ar trebui sa existe forte politice suficiente sa inteleaga ca se intampla acum nu e in interesul Romaniei, ca majoritatea asta nu poate sa puna in practica recomandarile Comisiei de la Venetia pentru ca nu are niciun interes să o faca, că nu poate sa reprezinte România anul viitor, când avem conducerea Consiliului UE. E necesară o discuție, în care ar trebui să fie implicat și președinte României, privind o moțiune de cenzură care să treacă în Parlament și care ar fi construcția politică pentru perioada imediat următoare", a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

Referitor la Tudorel Toader, fostul premier susține că nu crede că ministrul are "alte obiective decat cele politice ale celor care l-au pus in functie si par sa aiba in continuare influenta asupra lui".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.