Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş pune condiții pentru viitorul comisar european: 'Să vedem dacă îndeplineşte criteriile de integritate şi de competenţă şi are experienţa'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, a afirmat miercuri că România trebuie să îşi desemneze mai întâi candidatul pentru poziţia de comisar european, care să îndeplinească criteriile de integritate şi de competenţă, portofoliul atribuindu-se apoi în funcţie de experienţa acestuia.

"Văd că doamna Dăncilă spune, în şedinţa de Guvern, că i-a cerut Ursulei von der Leyen "un portofoliu important pentru România" în viitoarea Comisie. Sunt convins că doamna preşedintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor ţări, ci se atribuie comisarilor europeni. Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să ştim cine e candidatul pentru poziţia de comisar desemnat de România şi dacă acesta îndeplineşte criteriile de integritate şi de competenţă şi are experienţa necesară pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea susţine pentru acesta un portofoliu relevant", a scris Cioloş, miercuri, pe Facebook.

Citește și: Piperea iese la rampă! ‘Nu își dau seama în ce rahat îi bagă acest frustrat?’

El spune că s-ar bucura să poată audia şi susţine în Parlamentul European un comisar european din România integru, competent şi credibil la nivel european.

"Aştept în continuare să văd care este interpretarea Guvernului PSD - ALDE pentru integritate, competenţă, profesionalism şi anvergură europeană", a adăugat Cioloş.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în cadrul întâlnirii avute la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în ceea ce priveşte portofoliul viitorului comisar european.

"România e o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii", a precizat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’ .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.