Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș este îngrijorat după raportul CE: 'Desființarea SIIJ a fost mai mult de formă, iar DNA nu are resursele necesare pentru a acționa eficient'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Liderul Reper, Dacian Cioloș, se arată îngrijorat de ultimul raport al Comisiei Europene privind respectrea statului de drept din România.

Raportul integral, AICI! (.pdf)

„Extrem de îngrijorător raportul Comisiei Europene privind respectarea statului de drept în România.

Este sesizată o degradare vizibilă a libertății presei și, mai ales, o creștere a presiunii asupra ziariștilor prin amenințări, violență fizică și hărțuire.

De asemenea, dacă adăugăm plățile netransparente ale partidelor către instituții media, un CNA fără dinți și numiri politice în poziții de management în mass-media publică, ajungem să înțelegem cum se pot „albi” personaje care au plagiat și cum cetățenii au din ce în ce mai puține surse credibile de informare.

Semnalele de alarmă se văd și în justiție, unde e clar că desființarea SIIJ a fost mai mult de formă, iar DNA nu are resursele necesare pentru a acționa eficient.

E un raport consistent, care trebuie să aibă imediat urmări în modificări de comportament și de legislație, altfel România începe să semene în câteva puncte cu un regim iliberal”, a punctat Dacian Cioloș, pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.