Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș se scuză: A fost o zi grea. Am încercat să iau decizia cea mai înțeleaptă

ciolos4

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că decizia cu privire la revenirea la două tururi, la alegerile locale, o lasă Parlamentului, pentru că a constatat că nu există o majoritate conturată pentru ca Guvernul să acționeze. Criticile cu privire la această decizie au apărut la scurt timp, drept urmare premierul a ținut să își argumenteze din nou decizia, făcând apel la înțelegere și, totodată, a lăsat de înțeles că cei care nu sunt de acord ar trebui să acționeze ei primii.

”Astăzi a fost o zi grea. Am încercat să iau decizia cea mai înțeleaptă, pornind de la o anumită ordine a lucrurilor, care ar trebui să stea la baza schimbării pe care ne-o dorim. O ordine care îl pune pe fiecare la locul lui, pentru a-și asuma răspunderea dată de poziția pe care o are. Nu vreau să dau lecții nimănui. Îi rog doar, cu respect și încredere, pe cei care învinuiesc guvernul de teamă sau lipsă de responsabilitate, să pună în practică ceea ce cer altora să facă. Schimbarea poate veni și din dezordine, dar cred că e mai solidă dacă ea vine din ordinea firească a lucrurilor”, a scris premierul Dacian Cioloș, la miezul nopții de luni 1 februarie, pe pagina personală de Facebook.

Printre cei care au criticat aspru decizia premierului se numără profesorul Marian Preda, care crede că Guvernul Cioloș este de fapt condus de coaliția PSD - UNPR.

”Dacian Cioloș spune că nu se bagă în treburile legislativului și nu dă ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. Teoretic sună bine, se numește ”separarea puterilor în stat”. Practic, confirmă că e un guvern care nu supără coaliția PSD-UNPR. Pentru că nu ”s-a băgat” nici în treburile lui Tiberiu Nițu, cel pus de Ponta în funcție, nici în ”plagiatul” lui Tobă, omul lui Oprea, nici în rușinoasa Academie de Securitate, nici în secretarii de stat și directorii puși în toate ministerele și regiile autonome de PSD. Până la urmă, ce aduce nou, ce reformează, ce schimbă, cu adevărat, Guvernul Cioloș?”, scrie Marian Preda pe pagina de Facebook.

Citește și Cioloș, un Iliescu care nu vorbește rusa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.