Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş ţine partea societăţii civile: Care este mesajul premierului

enational.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că de prea multe ori şi cu multă nedreptate se transmite mesajul că societatea civilă este stimulată din afară ca să lucreze împotriva intereselor românilor, iar astfel de mesaje fac rău coeziunii de care are nevoie societatea românească.

 

Totodată, Dacian Cioloş a invitat societatea civilă să lucreze în continuare cu Guvernul, precizând că şi Executivul va susţine proiectele iniţiate de aceasta.

 

"Doresc (...) să vă invit şi pentru săptămânile, pentru lunile următoare, cât vom mai lucra împreună în aceste poziţii, să (...) veniţi în continuare cu idei şi să vă alăturaţi nouă şi proiectelor pe care le iniţiem, aşa cum şi noi ne vom alătura şi vom susţine proiectele pe care le iniţiaţi şi care se dovedesc a fi benefice pentru societatea noastră. (...) Să aveţi încredere că vom rămâne împreună indiferent ce o să se întâmple şi cum o să evolueze lucrurile şi sunt convins că fiecare, cu experienţa pe care o vom acumula, vom şti să lucrăm în interesul societăţii române şi în interesul românilor. Şi insist pe acest lucru, pentru că de prea multe ori şi cu multă nedreptate se transmite mesajul acesta că societatea civilă este stimulată din afară ca să lucreze, de multe ori, împotriva intereselor românilor", a spus Dacian Cioloş, la Gala Societăţii Civile, desfăşurată luni seară la Teatrul Naţional Bucureşti.

 

Premierul a mai spus că astfel de mesaje fac rău coeziunii de care are nevoie societatea românească.

 

"Cred că astfel de mesaje nu fac decât rău coeziunii de care avem nevoie în societatea românească pentru ca toate energiile pe care le putem mobiliza să lucreze pentru o societatea românească cât mai prosperă şi o societate românească cât mai deschisă şi cât mai curajoasă să se asume ea însăşi şi să se afirme în jur", a mai spus Cioloş.

 

Potrivit premierului, colaborarea cu societatea civilă este esenţială pentru Guvernul pe care îl conduce.

 

"Poate că până la urmă obiectivul nu e cât de mult guvernezi, ci cât de consistent. Cred că şi din acest punct de vedere colaborarea cu dumneavoastră este pentru mine şi pentru Guvernul pe care îl conduc esenţială. (...) Eu aş vrea să apreciez prezenţa dumneavoastră în societatea românească nu ca şi spectatori, ci ca şi actori şi cred că tocmai asta e partea care dă valoare a ceea ce faceţi dumneavoastră. Dacă ne uităm nu cu 12 ani în urmă, când a început gala, la prima ediţie a galei, ci cu 25 de ani în urmă, cu 26 de ani în urmă, cred că putem constata evoluţii semnificative dintr-o perioadă în care era interzis să te exprimi, să-ţi exprimi puncte de vedere sau, mă rog, era de prost gust să faci lucrul acesta. Astăzi, când vorbim de câteva zeci de mii de asociaţii, organizaţii neguvernamentale, este o evoluţie de la cer la pământ. (...) Ceea ce însă mi se pare semnificativ este că lucrurile au evoluat nu doar cantitativ ca număr de asociaţii, de organizaţii, de teme abordate de societatea civilă, de organizaţiile neguvernamentale şi observăm în ultima perioadă şi o profesionalizare a organizaţiilor neguvernamentale, o perioadă de maturitate când vedem un management care dă performanţă şi dă consistenţă acţiunii societăţii civile", a mai afirmat Cioloş, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.