Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș trage cu TUNUL în Guvernul Orban: Au acționat din disperare! Acuză un joc murdar al PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că liberalii au sacrificat conștient alegerile în două tururi și lasă de înțeles că PNL nu și-a dorit niciodată această schimbare. De asemenea, Cioloș consideră că cele 25 de OUG date de Ludovic Orban într-o singură ședință au subminat modul de legiferare și stabilesc un precedent periculos.

Citește și: ZVON delicat în PSD - Mircea Drăghici este doar vârful iceberg-ului în noul PSD?

”Alegerile în două tururi au fost sacrificate pentru că dacă PNL voia asta, își angaja răspunderea încă de la început. Nu înțeleg de nu au făcut-o mai ales că la început nu exista probabilitatea să existe moțiunea de cenzură, pentru că PSD încă nu se dezmeticise după căderea propriului guvern”, a spus Dacian Cioloș, la Realitatea Plus.

Dacian Cioloș a continuat tirul atacurilor și arată că liberalii au dat cele 25 de OUG în disperare de cauză și consideră că, pe viitor, se va stabili un precent periculos.

”Cele 25 de ordonanțe au fost ca o formă de disperare, le-au adoptat pe repede înainte. Aveau multe proiecte de făcut și exista posibilitatea ca a doua zi guvernul să pice. Nu neg utilitatea și necesitatea acelor proiecte pentru că ele erau lucrate în guvern. Dar modul acesta precipitat subminează mult modalitatea de legiferare. Guvernul a avut toate motivele să își angajeze răspunderea. Nu știu dacă să învinovățesc CCR sau să spun că este un motiv în plus pentru modificarea Constituției. În ultimii ani vedem cum tot felul de chichițe dau apă la moară unuia care folosesc instituțiile statului în scopuri politicianiste”, a mai spus Cioloș.

Liderul Plus ar fi dorit ca alianța din care face parte să fi participat la actul de guvernare

”Vom vedea în jurul cui va fi construit viitorul guvern. Propunerea mea în alianță a fost să intrăm la guvernare. Dacă acum eram la guvernare poate lucrurile stăteau altfel. Am fi putut participa la luarea deciziilor și prioritizare”, a mai spus Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.