Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daciana Sârbu cere CE să ia măsuri față de atacurile lui Marine Le Pen la adresa românilor

daciana

Eurodeputata Daciana Sârbu a solicitat joi Comisiei Europene să adopte măsuri concrete și o atitudine fermă de condamnare a atacurilor europarlamentarilor extremiști la adresa românilor și a României, relevă un comunicat de presă al delegației europarlamentare social-democrate române.

 

Într-o interpelare adresată executivului comunitar, Daciana Sârbu invocă exemplul Marine Le Pen, care "nu irosește niciun prilej pentru a defăima România și cetățenii români, în special când este vorba de imigranții români din Franța".
În acest sens, Comisiei Europene i-au fost solicitate măsuri pentru a descuraja mesajele extremiste care afectează proiectul european și care vin chiar din interiorul instituțiilor europene.
Daciana Sârbu amintește de îngrijorările provocate de discursurile cu caracter antieuropean ale unor europarlamentari, construite pentru a servi intereselor acestora în contexte electorale naționale, dar care au un efect profund distructiv la nivelul UE.
Ea citează mai multe mesaje publice susținute de Marine Le Pen, în care președinta Frontului National cataloghează Uniunea Europeana drept "profund dăunătoare", "un monstru antidemocratic" pe care vrea să îl "distrugă". "Vreau să fac orice pentru a stopa integrarea europeană", afirma Le Pen într-un interviu, iar o declarație de presă a partidului sau arăta că "deschiderea totala a pieței muncii pentru cetățenii romani și bulgari este o aberație".
Eurodeputata română mai cere CE să se pronunțe și în privința "statutului inferior" al cetățenilor romani și bulgari, sugerat explicit de mesajele unor europarlamentari extremiști precum Marine Le Pen și Nigel Farage.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.