Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daimler AG a raportat un profit trimestrial mai ridicat, în pofida scăderii cu 30% a vânzărilor la divizia Mercedes-Benz

theguardian.com
Daimler

Daimler AG a raportat vineri un profit trimestrial mai ridicat, în pofida scăderii cu 30% a vânzărilor la divizia Mercedes-Benz, din cauza deficitului global de semiconductori, grupul german concentrându-se pe maşini mai profitabile şi pe reducerea costurilor, transmit DPA şi Reuters, citat de agerpres.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Daimler au urcat vineri cu 1,4%, după publicarea rezultatelor financiare.

Compania se aşteaptă să-şi îndeplinească ţintele de profit în 2021 şi estimează că livrările de cipuri se vor îmbunătăţi în trimestrul patru din 2021, deşi "deficitul structural de semiconductori ar urma să rămână o problemă şi în 2022, dar situaţia ar trebui să se îmbunătăţească comparativ cu 2021".

Daimler a precizat că a menţinut "un control strâns" al costurilor în trimestrul trei din 2021 şi s-a concentrat pe modelele sale mai profitabile, inclusiv Maybach.

Pentru 2021, Daimler se aşteaptă ca Mercedes-Benz să raporteze vânzări uşor mai scăzute decât în 2020, dar a menţinut nemodificată estimarea privind marja ajustată de profit între 10% şi 12% pentru această divizie.

De asemenea, pentru divizia de camioane Daimler Trucks, care va fi scindată în decembrie, a fost păstrată previziunea privind marja ajustată de profit între 6% şi 8%.

În trimestrul trei din 2021, grupul german a înregistrat un profit operaţional de 2,6 miliarde de euro (trei miliarde de dolari), în creştere cu 18% faţă de 2,2 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la un profit operaţional de 2,3 miliarde de euro.

Veniturile în perioada iulie-septembrie 2021 au scăzut uşor, la 40,1 miliarde de euro, faţă de 40,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2020.

Profitul atribuibil acţionarilor a urcat cu 21% în trimestrul trei din 2021, la 2,47 miliarde de euro (2,88 miliarde de dolari).

"Rămânem în grafic să ne îndeplinim ţintele anuale datorită unei afaceri mai robuste ... în pofida mediului dificil. În acelaşi timp, am înregistrat progrese substanţiale cu agenda noastră strategică în domeniul bateriilor şi al vehiculelor electrice", a afirmat directorul financiar al Daimler, Harald Wilhelm said.

Daimler este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.