Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dalma Maradona, una din fiicele lui Diego Maradona, cere anchetarea şi arestarea fostului avocat al legendei fotbalului argentinian

dalma maradona

Dalma Maradona, una din fiicele legendei fotbalului argentinian Diego Maradona, a solicitat, joi, prin intermediul avocaţilor săi, anchetarea lui Matias Morla, fostul reprezentant al tatălui său, acuzat de însuşire de bunuri, şi a cerut darea sa în urmărire internaţională în cazul în care nu se va prezenta în faţa justiţiei, au anunţat surse judiciare, citate de agenţia EFE și Agerpres.

"Cauza pentru care este acuzat Morla este eludarea persoanelor incapabile, care este una din formele de delict", a transmis Federico Guntin, avocatul lui Dalma.

Aceasta este a treia cerere de anchetă formulată de familia lui Maradona în cadrul dosarului aflat pe rolul instanţei din La Plata, provincia Buenos Aires.

"Luând act de intenţia sa de a nu se prezenta în faţa instanţei şi de intenţia de a nu reveni în ţară, se solicită căutarea acestuia prin Interpol", potrivit scrisorii înaintate autorităţilor judiciare de reprezentantul juridic al Dalmei Maradona.

"El este în Europa, înţelegem că ar putea fi în Spania sau Italia, dar nu ştim exact. Este plecat din ţară de mai bine de jumătate de an şi are mijloacele de a scăpa de a lege", a afirmat Guntin.

Matias Morla, deţinătorul drepturilor de marcă Maradona, este acuzat de fiicele lui Maradona, Dalma şi Giannina, de escrocherie.

Cele două fiice ale lui Maradona, născute în urma uniunii cu Claudia Villafane, sunt în conflict cu Matias Morla în privinţa utilizării mărcii "Maradona".

Pe 31 martie anul trecut, lui Matias Morla i se suspendase de către justiţie dreptul de utilizare a mărcii "Maradona" în cadrul unei proceduri pentru administrare frauduloasă şi presupusă escrocherie, angajată de Dalma şi Gianinna.

Aceste mărci sunt înregistrate la Institutul Naţional al proprietăţii industriale prin Sattvica SA, o societate creată de Morla în 2015, la şase luni după ce Maradona i-a făcut o procură pentru utilizarea comercială a numelui său.

În urma acelei decizii a instanţei, Dalma şi Gianinna Maradona au publicat un comunicat în care acuzau că Sattvica este o "firmă fantomă" şi că Matias Morla l-a escrocat pe tatăl lor.

Într-un dosar paralel, justiţia penală încearcă să facă lumină în cazul decesului fostului decar al Argentinei, pentru a stabili dacă o neglijenţă a echipei medicale s-a aflat la originea degradării stării sale de sănătate.

Într-un alt proces civil se tranşează împărţirea averii lui Maradona, între Dalma (34 ani) şi Gianinna (32 ani), precum şi alţi trei copii recunoscuţi din diferite legături: Diego Junior (34 ani), Jana (25 ani) şi Diego Fernando (8 ani).

Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit Cupa Mondială în 1986, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.