DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dan Andronic descifrează jocul USR: 'Răzbunarea lui Dan Barna'

barna dan

În opinia jurnalistului Dan Andronic, liderul USR Dan Barna va încerca să se răzbune pentru problemele pe care i le-a creat ancheta Rise Project, pentru că nu s-ar explica altfel atitudinea adoptată de USR în negocierile cu PNL pe tema investirii Guvernului Orban.

Evenimentul Zilei:

Dan Barna a găsit cea mai bună modalitate ca să se răzbune pentru ancheta Rise Project. Recent l-am văzut că joacă table, știe și ceva Go, acum ne-a dat o probă la snooker. Lovitură cu trei mante, direct spre gaura PNL.
Strategia actuală este simplă: sabotează guvernul Orban Unu și de ce nu chiar și Orban Doi!  Într-un inteligent, ușor pervers. Ca orice perversiunea politică, nici aceasta nu este lipsită de subtilitate.
Ca atare USR a anunțat că din punctul lui de vedere principalul test al unei eventuale majorități este adoptarea rapidă a unor măsuri în Parlament. Un test cu rezultatul cunoscut dinainte întrucât așa cum s-a văzut la moțiunea de cenzură cei care au dat jos guvernul Dăncilă au fost parlamentari lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Care nu au de gând să susțină ideea alegerilor locale în două tururi, sau inițiativa legislativă de a bloca accesul persoanelor „penale” în politică (măcar pentru faptul că acest lucru este la ora actuală interzis de lege, dar acesta este doar un detaliu de care Dan Barna nu are de gând să țină cont) și abrogarea recursului compensatoriu.
De ce a făcut-o? Pentru că scopul USR este generarea în continuare a haosului. Nu o spun eu, a spus-o chiar el, Liderul. Direct, chiar dacă de această dată imprudent de sincer, ne-a explicat că scopul USR nu este să scoată România din criză. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

19 octombrie, ora 11, ora Marii Britanii, Boris Johnson a ratat Brexitul. Cel puţin potrivit legii Brexit votate la începutul lunii, înaintea suspendării Parlamentului, care nota obligativitatea premierului de a cere Uniunii Europene o prelungire cu cel puţin 3 luni a termenului.
Excentricul premier britanic, care a anunţat anterior că mai bine zace mort într-un şanţ decât să ceară amânarea Brexitului, a făcut o nouă nefăcută, recurgând la o chichiţă avocăţească, respectiv a trimis nu una, ci două scrisori ale sale şi o scrisoare de însoţire din partea ambasadorului britanic la UE. Cea obligatorie potrivit legii nu e semnată, cea a sa personală cere să nu se amâne Brexitul – contrar legii adoptate de Parlament – şi cea de însoţire menţionează diferenţa dintre scrisoarea prevăzută de lege, care este „a Parlamentului”, spre deosebire de cea de a doua, care e o scrisoare personală a lui Boris Johnson către liderii europeni.
Parlamentul îl pune pe jăratec pe Johnson pentru sfidarea sa
Boris Johnson a pierdut deja votul relevant sâmbătă, în Parlament, când amendamentul Letwin a trecut, iar acesta prevede că votul la acord va fi trecut doar după ce va fi aprobată legislaţia detaliată de ieşire din UE. Votul a fost la limită, dar a marcat trecerea DUP-Partidul unionist democrat nord-irlandez, partener al Conservatorilor la Guvernare, în băncile opoziţiei. Acordul negociat de către Boris Johnson nu a mai fost votat, estimarea de sâmbătă fiind un scor strâns, cel mai probabil fără trecerea acordului.
De marţi, Parlamentul britanic are câteva opţiuni pe masă. Mai întâi să voteze legislaţia pentru ieşire dacă aceasta va ajunge la timp în Parlament. La final, să voteze şi acordul Johnson. Fireşte că totul va trece printr-un număr de amendamente relevante şi nu e sigur cum arată finalul acestei legislaţii. Şi dacă acordul va ajunge totuşi la vot până la 31 octombrie. Cu atât mai puţin se ştie dacă va trece de Camera Comunelor.
A doua direcţie de acţiune a Parlamentului este sancţionarea premierului care a procedat cu rea credinţă, ocolind legea şi acţionând copilăreşte cu cele trei scrisori trimise către UE. Elementele de reacţie merg de la demiterea guvernului, la acuzaţia de sfidare a Parlamentului de către Guvern şi orice tip de altă măsură asiguratorie ar gândi parlamentarii ca să-l îndiguiască pe Johnson. În paralel, va fi sesizată Înalta Curte de Justiţie a Regatului, care va înregistra o a doua premieră după ce a judecat cu 11-0 suspendarea maliţioasă a Parlamentului de către Guvern pentru a evita controlul Legislativului.
De această dată va judeca sfidarea Parlamentului de către premier, încălcarea legii sau îndeplinirea cu rea credinţă de către Executiv a atribuţiilor prevăzute de o lege. În oricare dintre cazuri, Curtea Supremă poate pronunţa nu numai rezoluţii ce se pot traduce în suspendarea/ demiterea Guvernului Johnson mai departe, ci şi în sancţionarea penală a premierului. (Mai multe detalii AICI)

descopera.ro:

Apa îmbuteliată a devenit una dintre cele mai profitabile afaceri. Doar în Statele Unite se cheltuiesc în jur de 100 de miliarde de dolari pe an. Companii mari precum Nestle, Pepsi sau Coca-Cola au început să exploateze această nişă. Lucru de înţeles de altfel, pentru că la nivel global consumul de apă îmbuteliată a depăşit consumul de suc.
În unele cazuri, apa de la robinet este chiar mai sigură decât cea îmbuteliată, întrucât prima este verificată mai des, excepţie făcând puţurile proprii care de obicei nu se bucură de aceleaşi verificări riguroase.
De asemenea, un studiu recent a identificat faptul că aproape jumătate din cantitatea de apă îmbuteliată din Statele Unite este derivată din apa normală.
Producţia de apă îmbuteliată, alături de recipientele acestora, necesită un proces complex. Un studiu publicat în jurnalul Environmental Research Letters a scos la iveală că în jur de 32-54 de milioane de barili de petrol au fost folosiţi pentru producţia apei îmbuteliate consumate în Statele Unite în anul 2007.
În afară de acest aspect, este nevoie de mai multă apă pentru a produce apă îmbuteliată. Într-un studiu recent al International Bottled Water Association s-a specificat că pentru un litru de apă îmbuteliată este nevoie de 1,39 de litri de apă. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.