Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna a EXPLODAT: 'Dăncilă a avut un discurs anti-UE și sfidător la adresa instituțiilor europene'

dan barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă a avut un discurs anti-UE la adresa instituțiilor europene, adăugând că PSD-ALDE urmărește să instaureze un „traseu autoritarist” în numele „unei pretinse reforme în justiție”, scrie Mediafax.

„Liderii europeni au arătat astăzi la Strasbourg că le pasă de România mai mult decât o fac aleșii din coaliția de guvernare. Mesajele transmise de prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans arată preocuparea față de tendința de îndepărtare a României de valorile europene și de traseul autoritarist pe care coaliția de guvernare îl vrea instaurat în numele unei pretinse reforme în justiție”, a afirmat Dan Barna, miercuri la Parlament.

Liderul USR a precizat că manipularea PSD-ALDE a atins cote maxime în Parlamentul European, lucru care a determinat o distanțare a grupului social-democrat european față de PSD.

„Premierul a avut un discurs anti-UE și sfidător la adresa instituțiilor europene pentru a apăra corupția din România și a fost aplaudată la scenă deschisă de extremiștii anti-europeni. Dimensiunea manipulării încercate astăzi de reprezentanții de PSD-ALDE a atins cote care au determinat inclusiv o distanțare evidentă din partea grupului social democrat din PE față de PSD.”, a completat Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind statul de drept în România, că i-a informat miercuri pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Citește și: Ședință de ULTIMĂ ORĂ în PSD: Liviu Dragnea a chemat deputații la discuții UPDATE Decizia CHEIE luată

 

Șeful Executivului român a criticat poziția Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeași atitudine.

Ulterior dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, urmează să fie dat un vot privind rezoluția să fie dat în prima ședință plenară din luna noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.